Teddy Weersink
Beeld door: Bas Losekoot

TEDDY WEERSINK (23) heeft de bachelorsopleiding Gezondheid en Leven voltooid.

‘Spiritualiteit is voor mij niet alleen in je hoofd zitten, maar óók stevig op allebei je benen staan. Het gaat om de balans.‘

“Op mijn zestiende ben ik gaan mediteren. Het gaf me rust in mijn hoofd. In stressvolle situaties thuis en op school kon ik beter bij mezelf blijven en dat hielp me echt. Ik mediteer nog steeds regelmatig, maar niet altijd meer in een stille kamer op een kussentje. Voor mij is meditatie ook dat je bewust bezig bent met wat je doet. Daarom kan zelfs judoën meditatief zijn voor mij, want door te bewegen en me bewust te zijn van wat mijn spieren doen, grond ik mezelf. Spiritualiteit is voor mij niet alleen in je hoofd zitten, maar óók stevig op allebei je benen staan. Het gaat om de balans.

Goed verhaal?

Dit en meer journalistieke verhalen lees je in HUMAN INC, het tijdschrift van het Humanistisch Verbond.

‘Ik doe aan reiki, al geef ik dat momenteel alleen aan bekenden en aan mijn hond, en ik maak orgonites die levensenergie uitstralen.‘

Ik doe aan reiki, al geef ik dat momenteel alleen aan bekenden en aan mijn hond, en ik heb een bedrijfje waarmee ik zelfgemaakte orgonites in verschillende vormen maak en verkoop. Een orgonite is een compacte matrix van energie, bestaande uit drie basiselementen: metaal, kristal of edelstenen en epoxy. Vanuit de kwantummechanica weten we dat alles energie is. Ook gedachten, de dingen die je voelt, maar niet kunt zien: alles trilt en beweegt. Orgonites trekken die energieën aan en stralen ze weer uit in een heel hoge, liefdevolle, helende frequentie. Dat heet orgone- of levensenergie. Zo’n orgonite zorgt er in je slaapkamer voor dat je goed en diep slaapt en eventueel lucide dromen kunt ervaren; in de huiskamer brengt het de energieën daar meer in balans. Er zullen mensen zijn die zeggen dat dit een placebo- effect is. Dat kan natuurlijk, maar ik vertrouw op mijn intuïtie. Ik voel me er goed bij. Ik kijk naar de wereld vanuit een breed perspectief. Ik zie mezelf weerspiegeld in anderen, maar ook in dieren en de natuur.

Het afgelopen jaar probeer ik bewust om vanuit een open hart te leven. Dat is nog niet makkelijk in deze maatschappij, waarin veel mensen hun frustraties en stress op anderen afreageren. In dat soort situaties probeer ik nu te denken: mensen hebben hun eigen problemen waarvan ik geen idee heb. Ik moet compassie met hen hebben in plaats van hen te veroordelen. Ik zou willen dat we als mensheid meer gaan beseffen dat we een geheel vormen. Wij bestaan uit energie, de planten bestaan uit energie, de aarde bestaat uit energie, ons bewustzijn is energie. Het zijn allemaal verschillende manifestaties van bewustzijn. Omdat alles energie is, zijn we dus allemaal verbonden. Als je dat beseft, is het misschien makkelijker om beter voor elkaar en onze prachtige wereld te zorgen.”

Spiritualiteit HUMAN INC Marcel de Vries

Spiritualiteit – wat is dat?

Spiritualiteit bestaat in vele soorten en maten. De zoektocht ernaar kan boven, onder, binnen of buiten omvatten. Misschien wel allemaal.

Liddie austin abortus

Liddie Austin

Journalist voor oa. HUMAN INC., columnist

Profiel-pagina