Direct naar de inhoud
Word lid

Word actief lid

Wat kun je doen?

Actief lid worden bij het Humanistisch Verbond is dé manier om andere mensen te ontmoeten en samen te werken aan verdiepende, blik-verruimende en ontspannende cursussen, discussieavonden en debatten! Dit werk kent vele soorten en vormen en hangt af van jij wilt en kunt.

Wat je ook wilt doen, laat ons weten hoe jij betrokken wilt raken. Dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking.

Contact
Mail naar ons team Vereniging via [email protected].
Of bel naar 020 521 90 23 | 06 50 21 66 62.

Ons team gaat graag met je in gesprek en kan je in contact brengen met afdelingen en werkgroepen bij jou in de buurt. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met een afdeling of werkgroep in jouw regio. Je bent trouwens ook welkom om eenmalig of voor een korte periode ergens aan mee te doen. De afdelingen faciliteren dit. Kort samengevat: alle beetjes helpen!

Organiseer mee

Het Humanistisch Verbond is een actieve vereniging. Word actief lid en steun ons met je tijd en energie om inspirerende activiteiten te organiseren.

ACTIVITEITEN

Lezingen, humanistische cafés, gespreksgroepen, voorstellingen, verdiepingsdagen, vieringen, festivals,… In onze agenda zie je dat onze leden heel wat activiteiten organiseren. En voor ieder wat wils! Wil jij hier ook wat in betekenen? Neem dan contact op via [email protected]. Wij denken met je mee. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met een afdeling of werkgroep in jouw regio.

CURSUSSEN

Het landelijk bureau ontwikkelt ook cursussen: over humanisme, mens zijn in de 21e eeuw, levenskunst, een goede dood, enzovoort. Hier vind je een overzicht. Natuurlijk staat het afdelingen vrij om ook andere cursussen aan te bieden die zij zelf ontwikkelen. De cursussen worden enorm gewaardeerd door deelnemers. We inspireren er leden mee en trekken nieuwe geïnteresseerden aan. Wil je meer weten over het organiseren van deze cursussen? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel naar 020 521 90 00. Dan onderzoeken we samen of dit ook iets is voor jou!

Denk mee

We weten dat er onder leden en vrijwilligers veel en diverse kennis aanwezig is van onderwerpen die belangrijk zijn voor ons.

Zo hebben onze actieve leden een heus Ecodossier samengesteld: een prachtig document voor en door leden met een rijkdom aan activiteiten, waar afdelingen uit kunnen putten voor hun lokale programmering.

Heb je een geweldig idee voor een activiteit of wil je zelf graag iets organiseren? Meld je dan aan bij een afdeling bij jou in de buurt. Is er geen actieve afdeling in jouw buurt? Neem dan contact op met [email protected].

 

Bestuur mee

Bouw mee aan aansprekende evenementen, organiseer en bestuur mee in een afdeling van het Humanistisch Verbond bij jou in de buurt.

BESTUURLIJKE VRIJWILLIGERS

De bestuurlijke vrijwilligers maken de planning voor de korte en langere termijn en geven leiding aan een afdeling. Het bestuur draagt ook verantwoordelijkheid voor de financiën van de afdeling. Iedere afdeling heeft in ieder geval een voorzitter, een penningmeester en een secretaris, mogelijk aangevuld met andere bestuurders. Afdelingen plaatsen vacatures voor bestuurlijke vrijwilligers meestal op afdelingspagina’s.

VERENIGINGSDOCUMENTEN

Statuten, de stimuleringsregeling, het meerjarenbeleidsplan ‘Inspireren en Verbinden’ of het huishoudelijk reglement. Al deze nuttige verenigingsdocumenten voor het bestuur vind je hier.

Deel deze pagina

Lijst van evenementen

 • Tentoonstelling Tegenpolen

  In samenwerking met Slot Loevestein brengt het Humanistisch Verbond de tentoonstelling Tegenpolen: een zintuigelijke en verdiepende ervaring van polarisatie door de eeuwen heen.

  Categorie:
  Amsterdam-Amstelland
  Locatie: Slot Loevestein, Poederoijen
 • Wandel mee met Humanistisch Verbond Drenthe

  Categorie:
  Drenthe
  Locatie: Anneke Aangeenbrug, Assen
 • Een documentaire (63 min.) over de zoektocht van drie biologische boeren in de akker- en glastuinbouw.Gevolgd worden akkerbouwer Mees Visser, glastuinbouwer Frank de Koning en strokenteler Cornelis Mosselman in hun worsteling om hun verlangen naar een duurzame voedseltransitie vorm te geven. Hun verhalen worden in een historische context geplaatst. Tevens worden relevante onderwerpen belicht in de gesprekken die zij voeren.

  Categorie:
  Drechtsteden
  Locatie: Filmtheater De Witt, Dordrecht
 • Wandel mee met Humanistisch Verbond Groningen. We gaan wandelen bij De Bulten tussen Annen en Spijkerboor. Parkeren Vanuit centrum Annen volgt men de weg naar Spijkerboor. Na ongeveer 500 meter slaat men bij de tweede weg “De Hullen” rechtsaf.De weg krijgt vervolgens de naam De Bulten. In het centrum kunt u ook de bordjes Breezand Recreatie volgen.Na Breezand Recreatie, De Bulten 4, kom je bij een T-splitsing uit waarbij de parkeerplaats ligt. (maps) Eindlocatie Na afloop koffie drinken bij Breezand Recreatie. Bijzonderheden De afstand van de wandeling is 3 á 4,5 km. Consumpties zijn voor eigen rekening.

  Categorie:
  Groningen
  Locatie: Start: Parkeerplaats nabij Breezand Recreatie, Annen

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.