Positieve foto’s waarin menselijk handelen en natuurlijke groei samengaan. Zo kun je de foto’s omschrijven van de drie winnaars van de fotowedstrijd ‘Ja Natuurlijk’.

Een reus van een berenklauw in het stadscentrum (Jan Borst), golfbrekers aan de kustlijn (Huib Kalsbeek) en een foto van een bosbrand in een vervallen huis (Nannita van Veen). Over dit laatste beeld zegt Nannita van Veen: “De natuur laat zich niet kisten en steekt de kop op waar het maar wil. Gelukkig weet de natuur zich ook te herstellen, hoe onherstelbaar het soms ook lijkt.”

De winnaars van onze fotowedstrijd geven allerminst deprimerende tegenstellingen van natuur en cultuur weer. Sterker nog: het zijn positieve beelden waarin menselijk handelen en natuurlijke groei samengaan.

Zij ontvingen het boek ‘Ja Natuurlijk’, waarin kunstenaars en essayisten vaste denkkaders slechten over natuur en cultuur.’ En: ja natuurlijk, ze zijn alledrie erg blij met hun boek.

Meer informatie

Ja Natuurlijk’ kost € 29,50, is uitgegeven door nai010 uitgevers, Rotterdam en kunt u via de  website bestellen. Lees het  artikel op de site voor meer informatie over het boek.

Lees in het themanummer van Human alles over de voedseljungle en dus ook het essay van Koert van Mensvoort over natuur, techniek en cultuur.

Gepubliceerd: 28 oktober 2013