Seighali wordt gezien als een visionair en energiek leider. Naast haar reguliere werk is zij ook al vele jaren bestuurlijk actief bij diverse organisaties. Zo zit zij onder meer in de Raad van Advies van het College voor de Rechten van de Mens en in de Raad van Toezicht van Paleis het Loo.

In 2019 ontving Seighali de Comeniusprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetoon aan iemand die zich op onderscheidende manier inzet voor de belangen van vorming, onderwijs, wetenschap en cultuur en voor de ontwikkeling van de internationale samenleving. Op 14 januari 2021 verschijnt haar boek ‘Tot op de dag’.

Seighali (geboren 1964) is sinds 2013 directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Zij groeide op in Iran en is in 1990 voor het toenmalige regime gevlucht. Ze kwam uiteindelijk met haar gezin in Nederland terecht. In Iran had zij de vrijheid niet om zich politiek te uiten, in Nederland heeft ze zich jarenlang ingezet voor de lokale politiek in haar woonplaats Almere.

Over haar voorzitterschap zegt zij: “Het motto van het Humanistisch Verbond is mijn zienswijze, mijn verhaal en waar ik in mijn leven voor sta. Een vrije geest, de vrijheid van denken, de vrijheid om keuzes te maken zijn centrale thema’s in mijn leven en werk. Mensen zijn altijd mijn drijfveer. Een bijdrage leveren aan sociale impact en ontwikkeling geeft mij voldoening.”