Direct naar de inhoud
Word lid

Wie regelt alles na mijn overlijden?

Vraagt u zich wel eens af wat er allemaal moet gebeuren als u er niet meer bent? Ga in gesprek met team Nalatenschap & Executeurs van het Humanistisch Verbond.

Want wie regelt uw uitvaart? Wie zorgt ervoor dat de wensen uit uw testament worden uitgevoerd en handelt allerlei praktische zaken af?
Als u geen kinderen heeft, als er in uw omgeving niet direct iemand is om dit voor u te regelen, kunt u ons als executeur inschakelen. De medewerkers regelen uw zaken met respect, zorg en oog voor detail.

Het contact was prettig en waardevol.
– Hans de Bruijn

Meer weten?
Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Belt u dan ons team Nalatenschap & Executeurs op  020 521 90 36. Of stuur een e-mail naar [email protected].

Of vraag de brochure ‘Wie regelt alles na mijn overlijden?’ aan via het formulier.

Ja, ik vraag de brochure 'Wie regelt alles na mijn overlijden' aan

Een aantal punten

 • Wat doet een executeur voor u?

  Een executeur is degene die uw laatste wensen uitvoert. Iemand die uw zaken regelt na uw overlijden. Het is een verantwoordelijke taak waar u niet zomaar iemand voor kunt benaderen. De afwikkeling van uw nalatenschap kost tijd en er is juridische kennis voor nodig.

  Het Humanistisch Verbond heeft een team juridische medewerkers die uw nalatenschap afhandelen. Zij doen dat professioneel, zeer zorgvuldig en geheel volgens uw wensen. Een geruststellende gedachte toch?

 • Waarom wij?

  Het humanistisch verbond heeft een team juridisch medewerkers die uw nalatenschap kunnen afhandelen. Wij leggen uw wensen rondom de afwikkeling van uw nalatenschap vast in uw dossier. Als u later zaken anders wilt regelen, kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers, wij denken graag met u mee.

  Onze humanistische grondslag en jarenlange ervaring met deze vorm van dienstverlening staan borg voor zorgvuldigheid en integriteit. Wanneer u het Humanistisch Verbond benoemt als executeur, weet u dat de uitvoering van uw laatste wensen in goede handen is.

 • Hart voor het humanisme

  Mensen die het Humanistisch Verbond aanwijzen als executeur dragen het humanisme een warm hart toe en willen het fonds in hun testament begunstigen met een positie in het testament.

  Zo bewijzen wij elkaar een betekenisvolle dienst: de executeur zorgt voor een respectvolle en integere afwikkeling van uw nalatenschap en met uw bijdrage helpt u de verspreiding van het humanistische gedachtegoed en geluid. Vandaag en in de toekomst

 • Is team Nalatenschap & Executeurs de nieuwe naam van Steunfonds Humanisme? Hoe zit dat precies?

  Stichting Steunfonds Humanisme en vereniging Humanistisch Verbond zijn gefuseerd sinds december 2022. Voor u verandert er niets. Lees meer.

Geen executeur, maar wel bijdragen aan het Humanistisch Verbond?

Als u ook vindt dat het humanistische geluid moet blijven klinken, zeker in deze tijd, overweeg dan het Humanistisch Verbond op te nemen in uw testament. Nalatenschappen stellen ons, samen met de bijdragen van onze leden en donateurs, in staat om de idealen waar wij voor staan waar te maken.

Meer weten?
Ga naar www.humanistischverbond.nl/nalaten voor alle informatie.

Wat zeggen anderen?

“Een paar jaar geleden zijn kennissen van ons plotseling kort na elkaar overleden. Ze hadden, net als wij, geen kinderen en dat gaf grote problemen. Niemand beheerde de nalatenschap. Na drie maanden stond het huis er nog bij alsof ze elk moment terug konden komen. Wij vonden dat zo erg, we wilden het zelf beter regelen. Toen kwamen we in contact met het team Nalatenschap & Executeurs van het Humanistisch Verbond.”

“In 2001 overleed ons enig kind. In Nederland hadden wij alleen maar een paar achterneven en –nichten, die de taak op zich zouden kunnen nemen als executeur-testamentair op te treden bij overlijden. Zij wonen niet naast de deur en zijn druk met beroep en gezin. Voor naaste familie, dochters van mijn in Canada overleden zus, is opruimen van een woning in Nederland moeilijk. Daarom leek ons het inschakelen van team Nalatenschap & Executeurs van het Humanistisch Verbond per testament als executeur-testamentair en erfgenaam de aangewezen weg voor een neutrale oplossing. En mijn nichten zijn op de hoogte. Voor hen fungeer ik bij leven regelmatig als suikertante.”
Puck van Dijk, ‘s-Heerenberg

“Ik heb van tevoren rondgekeken bij andere executeurs van goede doelen. Door de heldere brochure en de ervaring van die vriendin, heb ik voor het team Nalatenschap & Executeurs  van het Humanistisch Verbond gekozen. Het eerste gesprek met één van de medewerkers droeg daar ook aan bij. Ik ben zakelijk en de medewerker was ook vrij zakelijk en to-the-point. Het feit dat er drie mensen als executeur werkzaam zijn, geeft mij vertrouwen.”
– Janneke Hoogenkamp, Amsterdam.

Deel dit

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.