Direct naar de inhoud
Word lid

Voor Hierna

Type content: Nieuws Categorieën: Webshop Gepubliceerd op:

Bestel de Voor Hierna-box, de verzamelplek voor alles wat jij belangrijk vindt rondom de dood.

De dood is een onderwerp dat we het liefst vermijden. Terwijl erover nadenken zinvol is – en inzichten biedt. Hoe wil jij dat je geliefden jou herinneren? Wat laat je na? Hoe wil je dat je uitvaart eruitziet?

De Voor Hierna-box is een fysieke verzamelplek voor alles wat jij belangrijk vindt rondom je laatste levensfase. Jij bedenkt het, je geliefden vinden het.

De box is er in 4 kleuren: zwart, geel, groen en paars.

Voor hierna box

Haal de box in huis

Birgitta Gadellaa is kunstenares en heeft de Voor Hierna-box vormgegeven. Bestel de box voor €20 euro. Leden krijgen korting.

De box helpt. Je hebt een reden om over de dood te praten. (…) En als je plots overlijdt, heb je aan digitale dingen niets. Voordat mensen je computer inkomen, dan is het al te laat om erover te beslissen.
Prof. Dick Swaab
Hersenonderzoeker
Je wensen moeten je nabestaanden natuurlijk weten, daar is deze box heel fijn voor. Verder wil ik vooral ook iets liefs achterlaten voor mijn kinderen. Envelopjes met woorden van liefde en bemoediging. Zo helpt de box bij een persoonlijke en mooie dood.
Door zo’n box sta je stil bij hoe je alles achterlaat. Belangrijk om op te schrijven hoe je financiële zaken hebt georganiseerd. Daarmee maak het makkelijker voor je nabestaanden, want dan kunnen zij zich meer richten op het emotionele.
Ik schrijf ook een lange brief voor mijn kinderen waardoor het duidelijk is wat ik de moeite waard vond. Ik vind het belangrijk om het leven goed af te ronden.
Ik ben van plan om er ook briefjes in te stoppen aan mensen van wie ik veel houd, waarin ik vertel wat ik voor hen voel en wat ze voor mij betekenen. Ik ben er net mee begonnen. Er zit wel al een playlist in van de muziek die bij mijn afscheid gedraaid moet worden.

Vrij denken, samen leven

Het Humanistisch Verbond is de enige organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. We komen in actie als keuzes over leven, liefde, denken en dood in gevaar komen. 

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.