Wat Zou Jij Doen? on tour 2019 2020
Fotograaf Pierre Rezus

Kinderen lopen tegen allerlei grappige, praktische en ingewikkelde of verdrietige dilemma’s aan. Hoe gaan ze daarmee om? Hoe en waarom komen zij tot een bepaalde beslissing?

Wat zou jij doen? Die vraag staat centraal in de tv-serie van Human.
(Terugkijken? Dat kan hier!)
.

Wat zou jij doen? gaat on tour. Aan de hand van dilemma’s uit de serie gaan kinderen tussen de 10 en 13 jaar, ouders, leraren, pedagogen en andere opvoeders met elkaar in gesprek. Onder leiding van een moderator, met tv-fragmenten en een inspirerend betoog van een kinderfilosoof. Welke waarden willen opvoeders kinderen meegeven? Hoe vind je de balans tussen loslaten en vertellen hoe ze het moeten doen? En wat vinden de kinderen hier zelf van?

WZJD_c_fotograaf-Pierre-Rezus_2
Fotograaf: Pierre Rezus

Human tv-serie Wat zou jij doen?
De serie was te zien bij Zapp op NPO 3. Terugkijken kan hier!

Ellen (11) denkt dat haar overgrootopa eenzaam is. Kan ze dat met hem bespreken? Finn (11) wil graag in meisjeskleren lopen, maar hij is bang om gepest te worden. En Elske (11) weet niet of ze haar BFF moet vertellen dat ze nog een BFF heeft.

Deze en andere dilemma’s komen aan bod in de tv-serie Wat zou jij doen?

 

WZJD_c_fotograaf-Pierre-Rezus_3
Fotograaf: Pierre Rezus

Wat zou jij doen? on tour is een samenwerking tussen Humanistisch Verbond, Human en Humankind.

Het Humanistisch Verbond komt in haar speerpunten, projecten en acties op voor een samenleving waarin we vrij zijn om onze eigen invulling te geven aan leven, liefde, denken en dood en waarin we verantwoordelijkheid nemen voor elkaar. Omroep Human helpt mens en wereld graag vooruit met een gezonde dosis blikverruiming, op radio, televisie, online en bij u in de buurt. Humankind, als grootste niet-commerciële organisatie voor kinderopvang en ontwikkeling, zet zich in voor optimale groei en bloei van ieder kind.

Het Humanistisch Verbond, omroep Human en Humankind staan alle drie voor vrijheid van denken, van kind af aan. Met deze tour ontdekken we de verschillende kanten van dilemma’s waar kinderen tegenaan lopen en staan we stil bij de waarden die we als opvoeders mee willen geven aan onze kinderen.

Omroep Human maakte de televisieserie en draagt tijdens de tour middels fragmenten de dilemma’s aan waarover gesproken wordt. Het Humanistisch Verbond ontwikkelt en organiseert de tour om inspiratie en gesprekken te kunnen faciliteren en Humankind brengt haar expertise en pedagogische visie in.

WZJD_c_fotograaf-Pierre-Rezus_5
Fotograaf: Pierre Rezus