Met elk seizoen verandert onze omgeving. De dagen worden langer, of korter. Planten en bomen gaan in winterslaap, of komen weer tot bloei. Met die verandering verandert ook onze blik en beleving – de invloed van de natuur hierop is vaak groter dan we beseffen. Alles grijpt in elkaar, en leeft in samenhang.

In onze nieuwe serie Seizoensvieringen staan we stil bij de verandering van seizoenen. Hoe kunnen we meer bewust de natuurwisselingen ervaren en op welke manier kun je je verbinden met het nieuwe seizoen? Op 26 maart 2023 is de eerste viering: vier de lente.

De lente: vier en verwonder

Eva Meijer
Eva Meijer Seizoensviering Lente

Op 26 maart vieren we de komst van de lente.

Eva Meijer verwondert
Eva Meijer geeft een speelse kijk op mens, dier en natuur. Eva Meijer is filosoof, kunstenaar, schrijver, en singer-songwriter. Ze schreef veertien boeken, fictie en non-fictie, haar werk is vertaald in meer dan twintig talen. Terugkerende thema’s zijn taal inclusief stilte, gekte, dieren en politiek. Meijer werkt ook als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en Wageningen University. Ze schrijft columns voor NRC en is lid van het Meersoortig Collectief.

Ritueel: vier en ervaar de lente
In een speciaal ontworpen ritueel prikkelen we onze zintuigen en nodigen we je uit om je verbondenheid met alle aardebewoners te ervaren. Het ritueel biedt de mogelijkheid om te reflecteren en samen het leven te vieren.

Datum: zondag 26 maart 2023
Tijd: 11.00-13.00 uur
Locatie: Mediamatic, Amsterdam

Tickets
€ 25 standaard
€ 20 leden Humanistisch Verbond**
€ 10 kinderen of introducée
**Let op: leden kunnen een niet-HV-lid als introducée meenemen met 50% korting

Ja, ik vier de lente!

Koop een seizoenskaart

Vier niet alleen de lente maar ook de zomer en herfst. Koop nu een seizoenskaart en je viert een seizoen gratis!  Drie vieringen voor € 40 voor leden, € 60 voor niet-leden.

Alle vieringen op een rij – voor in de agenda
26 maart 2023 – De lente
25 juni 2023 – De zomer
24 september 2023 – De herfst

Het Humanistisch Verbond en de natuur 

Deze nieuwe serie seizoensvieringen maakt deel uit van het programma Ecohumanisme. De klimaatcrisis is soms zo overweldigend dat het tot verlamming leidt. Hoe overtuigen we onszelf en anderen – in een wereld van alarmerende berichten – om toch ons gedrag te veranderen? Weten wat van waarde is, voor jezelf én voor de aarde, biedt perspectief. Wij noemen dat: ecohumanisme. Lees hier meer over ons programma, wat we doen en hoe we er voor jou zijn.

klimaatmars humanistisch verbond

Wat we doen: het programma Ecohumanisme

De klimaatcrisis is soms zo overweldigend dat het tot verlamming leidt. Hoe overtuigen we onszelf en anderen om toch in actie te komen? Weten wat van waarde is, voor jezelf én voor de aarde, biedt perspectief.

klimaatmars 2021

Wij komen op voor klimaatactivisten

Zij zetten zich vol in om klimaatverandering tegen te gaan, maar zien weinig verbetering. Zij dreigen uitgeput te raken. De Klimaatvrijplaats is er voor hen.

klimaatmars humanistisch verbond

We bieden perspectief

De klimaatcrisis is nu. Wat kan ik doen? Waar vind ik steun? Verdiepingsdag Actieve Hoop helpt je op weg.

seizoensviering zomer

We gaan de verbinding aan: seizoensvieringen

Elk nieuw seizoen heeft invloed op ons leven. In de serie Seizoensvieringen staan we stil bij de natuurwisselingen. Doe mee, op 26 maart vieren we de lente!

Humanistisch Wandelen_copyright_Humanistisch Verbond_humawandel

We gaan de verbinding aan: Humanistisch Wandelen

Wandelen vertraagt, opent je blik op je omgeving, en geeft ruimte voor verwondering. Doe mee aan een humanistische wandeling bij jou in de buurt.