Op 21 juni vieren we Wereldhumanismedag. Op de langste dag van het jaar worden over de hele wereld humanistische waarden en idealen gevierd. Het is bij uitstek de dag om stil te staan bij wat van waarde is. Wat vind je belangrijk in het leven en hoe wil je dat uitdragen?

Veel afdelingen door het hele land vieren deze dag. Zo staat het Humanifest in Den Haag in het teken van verbinding en de dialoog. Met onder meer filosoof Thijs Lijster, een historische wandeling door Den Haag, muziek en een workshop hoe voer ik een dialoog.

In Amsterdam staan we samen met milieujurist Jessica den Outer stil bij de verandering van het seizoen en de invloed daarvan op je leven tijdens de Seizoensviering. Deze dag staat in het teken van een bewuste ervaring van de natuurwisseling en het ervaren van een verbinding met de zomer.

Jonge Humanisten in Groningen richten zich op de reflectie van hun waarden onder leiding van humanistisch geestelijk verzorger Joop van Wijnen.

wereldhumanismedag event
Wereldhumanismedag bij Defensie

In Utrecht wordt Wereldhumanismedag gevierd met een volle programmadag, waaronder een lezing van filosoof en theatermaker Ronals Hünnenman. Er is ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en het te hebben over wat het humanisme jou biedt.

Wereldhumanismedag bij Defensie

Op 21 juni vieren humanistisch geestelijk verzorgers bij Defensie Wereldhumanismedag met een speciaal thema: wat is vandaag nog waar? Met muziek, verhalen en heerlijk eten. Aanvang 16:00 uur op ‘De Knobbel’ in Oldebroek, Eperweg 149, ‘t Harde. Iedereen is welkom, maar meld je wel graag vooraf aan: [email protected]

Midzomer

21 juni is ook de dag dat we van lente naar zomer gaan. Hoe kan je op een bijzondere manier stilstaan bij de wisseling van de seizoenen en de invloed daarvan op je leven? We sturen je eropuit voor een speciale midzomerwandeling waarbij je al je zintuigen gebruikt. De kleine gids download je hieronder.

Midzomerwandeling: het leven in volle bloei

Op zoek naar meer?

Er is nog veel meer te beleven tijdens en rondom Wereldhumanismedag en de langste dag op 21 juni.