Direct naar de inhoud
Word lid
presentator

Vrije lezing: On Nodding And Shaking

Type content: Nieuws Categorieën: Vrijheid van denken Gepubliceerd op:

Tot vier jaar geleden maakte Boris van der Ham, voorzitter van het humanistisch verbond, wekelijks een ‘vrijzinnige lezing’. Ze waren te zien op YouTube, zowel in het Nederlands als in het Engels. Hij behandelde daarin vaak humanistische thema’s, en denkers.  Sinds deze week zijn de ‘vrije lezingen’ terug.

Van der Ham laat zien hoe gevaarlijk het is om te zeggen dat je ‘verantwoordelijk om moet gaan’ met de vrijheid van meningsuiting. Hij toont dit aan het gedrag van president Erdogan van Turkijk en fundamentalisten in Bangladeh.

Tot vier jaar geleden maakte Boris van der Ham, voorzitter van het humanistisch verbond, wekelijks een ‘vrijzinnige lezing’. Ze waren te zien op YouTube, zowel in het Nederlands als in het Engels. Hij behandelde daarin vaak humanistische thema’s, en denkers. Sinds deze week zijn de ‘vrije lezingen’ terug.

Kom in actie!

Sinds februari 2015 zijn vijf seculiere bloggers, schrijvers en uitgevers bruut vermoord in Bangladesh. Dit moet stoppen! Verschillende organisaties voor mensenrechten, persvrijheid en humanisme, waaronder het Humanistisch Verbond, starten daarom vandaag (Internationale Dag voor de Persvrijheid) samen met intellectuelen uit de hele wereld een internationale petitie tegen het vermoorden van andersdenkenden in Bangladesh.

TEKEN DE PETITIE NU >>

Deel dit

Tags: #Atheïsme #Democratie #vrijdenken #vrijheid van meningsuiting #Zingeving

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.