Direct naar de inhoud
Word lid
Ik geloof het echt (niet)

Talkshow: Ik geloof het echt (niet)!

Type content: Nieuws Categorieën: Vrijheid van denken Gepubliceerd op:

Samen met NEWConnective organiseert het Humanistisch Verbond de talkshow Ik geloof het echt (niet)! Op dinsdag 8 mei gaan jonge mensen met elkaar in gesprek over de vrijheid om van gedachten te veranderen. Ze zijn afkomstig uit islamitische, humanistische of christelijke kringen, en vonden een nieuw onderdak in een alternatieve levensbeschouwing. Zij delen hun ervaringen over dit besluit en alles wat daarmee samenhing. 

Een van hen is Fatima El Mourabit. Zij komt ook voor in het boek Nieuwe Vrijdenkers van onze voorzitter Boris van der Ham en journalist Rachid Benhammou. In dit boek vertellen voormalige moslims openhartig hun persoonlijk verhaal; over de soms verscheurende dilemma’s, maar ook over wat hen nu inspireert.

Oordeel

Er is ruimte voor het stellen van vragen en het eventueel delen van eigen ervaringen. Zonder oordeel of verkettering, met respect voor ieders vrijheid om te denken. Dus heb je een verhaal dat je graag wilt delen, of ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van generatiegenoten? Kom dan op dinsdag 8 mei naar de Vrije Universiteit. De entree is gratis.

Riekje van Osnabrugge en Niki van Houten zijn lifecounselors bij NEWConnective en presenteren de avond. 
 

Aanmelden en informatie


Datum & Tijd: dinsdag 8 mei 19.30 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.15 uur 
Locatie: Vrije Universiteit, hoofdgebouw, 7e verdieping, in 7A-32 
Toegang: gratis 
 
Als het kan, graag even aanmelden bij: [email protected]

Nieuwe Vrijdenkers is te koop via de bekende verkoopkanalen waaronder BrunaAtheneum en Bol. Nog leuker: Word nu lid van het Humanistisch Verbond en je krijgt het boek cadeau.

Deel dit

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.