Direct naar de inhoud
Word lid
Mekka

Bekeerde moslims op klompen

Type content: Nieuws Categorieën: Vrijheid van denken Gepubliceerd op:

Werknemers van de Nederlandse kranenbouwer Rusch hebben zich tot de islam bekeerd om 10.000 euro per maand te kunnen verdienen. Rusch kreeg de opdracht van de Saudi Bin Laden Group, een groot bouwbedrijf met een naam die aan hele andere dingen doet denken. Dat meldde het Financieele Dagblad in een bijna komisch bericht, dat door De Telegraaf werd overgenomen:

De SBG klopte aan bij het Nederlandse kranenbouwer Rusch, die wereldwijd bekendheid heeft verworven door innovatie sloopoplossingen. De Saoedi’s wilden meteen drie sloopmachines van Rusch aan het werk zetten. Rusch moest twaalf gekwalificeerde moslims vinden om de machines te kunnen bedienen. Alleen moslims mogen namelijk in de buurt van de Kaäba komen. De SBG stelde voor om niet-islamitische machinisten en monteurs te bekeren. De eigenaar van Rusch, Ruud Schreijer, vond de mannen voor een vergoeding van ruim 10.000 euro per maand. “Echt Hollandse jongens”, vertelt Schreijer aan het FD. “Eentje is daar zelfs op zijn klompen heen gegaan.”

Lees hier het hele bericht.

Was de Hollandse mentaliteit vroeger ingegeven door het gezamenlijke gedachtengoed van de koopman en de dominee, nu lijkt dat te zijn veranderd in de koopman en de imam. Volgens een van de monteurs was de bekering een fluitje van een cent. De werknemers moesten een certificaat halen. “Je prevelt het zinnetje ‘Allah is groot en Mohammed is zijn boodschapper’ en klaar ben je”.

Ik hoop dat de monteurs beseffen dat op afvalligheid in de islam een grote straf staat. Maar ja, tien duizend ballen per maand is wel een smak geld.

Hier op YouTube het bewuste Kaäba-project van de Bin Laden Group.

Deel dit

Tags: #Atheïsme #vrijdenken

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.