Het Humanistisch Verbond staat voor vrijheid. Wij komen in actie als vrijheden op het gebied van leven, liefde, denken en dood in gevaar komen. Want we zijn ervan overtuigd dat om echt vrij te zijn, je elkaar nodig hebt. Daarom staan we pal voor een samenleving waarin we naar elkaar omkijken.

 

Bron: youtu.be

Wij willen dat mensen die niet geloven, of hun geloof afzweren, veilig zijn en gehoord worden. Wij willen dat mensen die zich scharen onder lhbt+ niet hoeven te vrezen voor discriminatie, vervolging of verstoting. Dat iemand die aan euthanasie of abortus denkt, een weloverwogen keuze kan maken.

Wij streven naar een samenleving waarin we zorgen voor elkaar. Waarin iedereen kan rekenen op onafhankelijke hulp bij geestelijke nood of ingewikkelde levensvragen. Waarin de zorg zo is ingericht dat mensen tot het einde toe menswaardig kunnen leven.

Daarom komen we in actie als keuzes over leven, liefde en dood in gevaar komen. Dat doen we door speerpunten te benoemen en daar concrete acties aan te koppelen. We zijn een onafhankelijke organisatie. Dankzij onze leden en donateurs is dit werk mogelijk.

Inspiratie voor het leven

Doe ik wat ik moet doen? Wat vind ik belangrijk? Naast onze acties en campagnes bieden we persoonlijke inspiratie. Met de Socrateslezing, gespreksavonden, cursussen, workshops en lezingen.  Zo voeden wij de geest vanuit het humanistische gedachtegoed. En verdiepen we de gedachten over vrijheid.

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Schrijf je hiernaast in en blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte

Verruim je blik met onze nieuwsbrief.

  • We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.