HV_L_06_web

De dood is een onderwerp dat we het liefst vermijden. Terwijl erover nadenken zinvol is – en inzichten biedt. Hoe wil jij dat je geliefden jou herinneren? Wat laat je na? Hoe wil je dat je uitvaart eruitziet?

De Voor Hierna-box is een fysieke verzamelplek voor alles wat jij belangrijk vindt rondom je laatste levensfase. Jij bedenkt het, je geliefden vinden het.

De box is er in 4 kleuren: zwart, geel, groen en paars.

HV_s_10_web
Beeld door: Huib van Wersch

“De box helpt. Je hebt een reden om over de dood te praten. (…) En als je plots overlijdt, heb je aan digitale dingen niets. Voordat mensen je computer inkomen, dan is het al te laat om erover te beslissen.”

 

Hersenonderzoeker prof. Dick Swaab
HV_L_12_web
Beeld door: Huib van Wersch

“Je wensen moeten je nabestaanden natuurlijk weten, daar is deze box heel fijn voor. Verder wil ik vooral ook iets liefs achterlaten voor mijn kinderen. Envelopjes met woorden van liefde en bemoediging. Zo helpt de box bij een persoonlijke en mooie dood.”

“Door zo’n box sta je stil bij hoe je alles achterlaat. Belangrijk om op te schrijven hoe je financiële zaken hebt georganiseerd. Daarmee maak het makkelijker voor je nabestaanden, want dan kunnen zij zich meer richten op het emotionele.”

“Ik schrijf ook een lange brief voor mijn kinderen waardoor het duidelijk is wat ik de moeite waard vond. Ik vind het belangrijk om het leven goed af te ronden.”

“Ik ben van plan om er ook briefjes in te stoppen aan mensen van wie ik veel houd, waarin ik vertel wat ik voor hen voel en wat ze voor mij betekenen. Ik ben er net mee begonnen. Er zit wel al een playlist in van de muziek die bij mijn afscheid gedraaid moet worden.”

VRIJ DENKEN, SAMEN LEVEN

Het Humanistisch Verbond is de enige organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. We komen in actie als keuzes over leven, liefde, denken en dood in gevaar komen. Dankzij onze leden en donateurs is dit werk mogelijk.