Direct naar de inhoud
Word lid

Voor een vrij Europa

De macht van orthodox conservatieve krachten in Europa neemt toe. Zij staan een ander Europa voor. Wij kiezen voor een liefdevol en vrij Europa.

De macht van orthodox conservatieve krachten in Europa neemt toe. Zij staan een ander Europa voor. Waar ivf, anticonceptie en abortus onder druk staat. Net als het recht op inclusieve en eigentijdse rolpatronen voor families en gezinnen.

Wij kiezen voor een liefdevol en vrij Europa. Wij vinden dat iedereen vrij moet blijven om een eigen invulling te geven aan leven en liefde. Het is tijd voor een tegengeluid. Een krachtig humanistisch geluid: vrij denken, samen leven.

Sta pal voor een vrij en liefdevol Europa

Ultraconservatief christelijke en rechts populistische partijen en organisaties hebben elkaar gevonden in een hang naar traditionele, verstikkende gezinswaarden.

Dit doen ze onder meer door de politieke agenda van het Europees Parlement te blokkeren zodat onderwerpen als seksuele rechten niet op de agenda komen. Ze stimuleren burgerinitiatieven die dat nastreven en ze vallen openlijk mensenrechtenorganisaties aan. Hoe het precies zit lees je in ons achtergrondverhaal.

De Europese verkiezingen van 2019 zijn daarom misschien wel belangrijker dan ooit. Met jouw stem heb je invloed op de samenstelling van het Europees Parlement. Dit is het moment om te kiezen voor een liefdevol en vrij Europa.

Wat wij doen

Wat jij kunt doen

Heb je liefde te geven?

Laat het zien met dit nieuwe kader voor om je profielfoto

A list of posts

  • Mijn Europa: Vamba Sherif

  • Mijn Europa: Ineke de Vries

  • Mijn Europa: Boris van der Ham

Deel deze pagina

Lees meer

  • Voor een vrij Europa

  • Ik kies voor een vrij en liefdevol Europa

  • “Mijn naam stond op een zwarte lijst”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.