Direct naar de inhoud
Word lid

Vind de koppige optimist in jezelf

Hoe blijf je overeind in deze onzekere tijd? Vind de koppige optimist in jezelf. We helpen je op weg.

Hoe houd je hoop? In deze tijd van verdeeldheid, toenemende armoede, klimaatontwrichting en het gevoel dat weinig meer zeker is, is dat nog knap lastig. Dan ligt machteloosheid op de loer. Alsof wat je doet toch niets uitmaakt. Hoe blijf je stevig overeind? Ga op zoek naar de koppige optimist in jezelf.

Hoe kunnen we je helpen?

Koppig optimisme is als een spier die je kunt trainen. Wij reiken je de materialen aan, zoals verdiepend leesvoer, een lezing door gerenommeerd schrijver Sarah Bakewell over koppig optimisme, en een cursus. Jij hoeft alleen maar mee te doen. Vind de koppige optimist in jezelf!

Magazine: special over koppig optimisme

In dit speciale nummer van ons magazine HUMAN INC. lees je inspirerende verhalen van koppige optimisten. Nu gratis!

Lezing: Sarah Bakewell over koppig optimisme

Bestesellerauteur Sarah Bakewell houdt een lezing over koppig optimisme: hoe houd je je staande in onzekere tijden? Zaterdag 28 oktober in Arnhem

Cursus actieve hoop

In onze zorgen over het klimaat is het belangrijk om hoopvol te blijven. Maar hoe doe je dat? Op deze verdiepingsdag helpen we je op weg.

Hoe herken je koppige optimisten?

Koppige optimisten herken je aan een bepaalde levenshouding: het is een buigzame, veerkrachtige vorm van optimisme, van durven dromen en doen, ook als het te moeilijk lijkt. Het is een houding van altijd blijven proberen, met behulp van wetenschap, nieuwsgierigheid en samenwerking. Een houding onmisbaar in onzekere tijden. Misschien herken jij jezelf er ook in? Het fijne is: het is een levenshouding die je als een spier kunt trainen. In plaats van de ogen te sluiten voor al het leed en menselijk tekort, zetten koppige optimisten zich in om het beter te doen. Ze zijn niet naïef, maar geloven sterk in positieve verandering. Als je het zo bekijkt is koppig optimisme bij uitstek een humanistische houding.

Alle koppige optimisten verzamelen zich!

De klimaatmars 2023 op zondag 12 november in Amsterdam belooft de grootste klimaatmars tot nu toe te worden. Wij doen mee. We vormen een blok vol koppige optimisten: mensen die zich inzetten om het beter te doen, ondanks alle tegenslagen. Mensen zoals jij dus?

Sluit je bij ons aan. Vul onderstaand formulier in, dan ontvang je op een later moment de informatie met hoe, wat, waar en hoe je in de aanloop ernaartoe misschien al iets kunt doen.

Meld je aan!

Woon je in Friesland, Groningen, Drenthe of de kop van Overijssel? Doe dan mee met How to start a movement. Aantal plekken is beperkt dus schrijf je nu in!