Over het Humanistisch Verbond

Vrij denken, samen leven. Het Humanistisch Verbond is een levensbeschouwelijke organisatie die zingevingsvragen centraal zet. We maken ons sterk voor een menswaardige samenleving waarin iedereen gelijk wordt behandeld en vrij is het leven naar eigen wens vorm te geven. Want alleen vanuit vrijheid kunnen we waardevol verbonden zijn.

Vanuit dat humanisme bieden we inspiratie: we voeden de geest met onze geestelijke zorg, we doen onderzoek en we organiseren cursussen, debatten, evenementen en lezingen. En als het nodig is agenderen we en zetten we belangrijke humanistische thema’s op de politieke en maatschappelijke agenda. Zo zijn we een groeiende beweging met inmiddels ruim 17.000 leden.

Voor de versterking van het communicatie & campagneteam zijn we op zoek naar een senior communicatiespecialist (communicatie & campagne) die zich thuis voelt in een dynamische organisatie die steeds met de tijd meegaat.

Hoe ga je ons team versterken?

Je bent een communicatieve allrounder die het leuk vindt om divers werk te doen: je kunt makkelijk schakelen tussen de rollen van projectleider, ontwikkelaar van acties en campagnes, redacteur en persvoorlichter.

Je bent sterk in externe communicatie gericht op onze achterban, maar nog meer op de pers en nieuwe doelgroepen. Zo zijn er naar schatting een half miljoen Nederlanders die zich humanist noemen, maar die zijn zeker nog niet allemaal lid. Daar ligt een mooie uitdaging.

Je weet onze vereniging – en de bijbehorende thema’s, acties en standpunten – op een creatieve en relevante manier naar buiten te brengen. Jij bepaalt hoe dat gebeurt; met welke urgentie, invalshoek en in welke vorm. Je hebt gevoel voor humanisme als actuele, open levensbeschouwing en weet vanuit die betrokken blik de verbinding te leggen tussen dat wat het Humanistisch Verbond doet en waarom we dat doen als levensbeschouwelijke vereniging.

Je hebt ervaring in het benaderen van de pers en het opzetten van publieks- en persacties. Je hebt schrijfervaring. Althans, dat is handig want je wordt straks redactielid van ons journalistieke magazine HUMAN INC dat driemaal per jaar uitkomt en wordt gemaakt met professionele bladenmakers.

Het Humanistisch Verbond werkt aan een nieuwe strategie. Goed dus om te weten: je treft straks een vereniging in transitie. Daar deins je niet voor terug. Je durft het aan om mede richting en invulling te geven aan deze nieuwe koers.

De functie is voor 32 a 36 uur in de week.

Wat mag je van ons verwachten?    

Je komt te werken op ons kantoor in Amsterdam-Oost waar in totaal zo’n 25 mensen werken. Je maakt straks deel uit van een dynamisch communicatie & campagneteam dat momenteel bestaat uit vijf personen. We zijn een platte organisatie met een informele sfeer en grote maatschappelijke betrokkenheid. We bieden je eigenaarschap en verantwoordelijkheid want de functie vraagt om een hoge mate van zelfstandigheid. We bieden verdieping en inspiratie met gratis deelname aan onze cursussen en lezingen. Als je wil kun je je helemaal verliezen in dat wat het humanisme jou heeft te bieden (en dat is een hoop!).

Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-sociaal werk schaal 8. Daarbij hoort 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Je krijgt in eerste instantie een dienstverband voor één jaar, voor 32-36 uren per week, maar als het wederzijds goed bevalt krijg je een contract voor onbepaalde tijd.

Stuur je motivatie en cv naar sollicitatie@humanistischverbond.nl met als titel ‘vacature communicatie’ t.a.v Fiona Fortuin, hoofd communicatie & campagne. Voor vragen kun je ook bij haar terecht via f.fortuin@humanistischverbond.nl. Reageren kan voor maandag 14 februari. De gesprekken vinden plaats in de week van 21 februari en optioneel die week erop.

Bij het Humanistisch Verbond werken we aan een inclusief en zo divers mogelijke organisatie. Diversiteit en inclusie zijn van cruciaal belang voor succes. Daarmee willen we bereiken dat onze medewerkers de wereld waarin wij leven weerspiegelen. Iedereen is dus welkom te solliciteren.