Over het Humanistisch Verbond 

Vrij denken, samen leven. Het Humanistisch Verbond maakt zich sterk voor een menswaardige samenleving waarin iedereen gelijk wordt behandeld en vrij is het leven zelf vorm te geven. Vanuit het humanisme bieden we inspiratie: we voeden de geest met onze geestelijke zorg, en we organiseren cursussen, evenementen en lezingen. Bovendien zetten we belangrijke humanistische thema’s op de politieke en maatschappelijke agenda. 

Het Humanistisch Verbond is een vereniging met 32 afdelingen verspreid over Nederland en ruim 18.000 leden waarbij het aantal groeit! Samen met deze leden geven we het humanisme een gezicht en veranderen we de samenleving. 

Hoe ga je ons team versterken? 

We willen mensen houvast bieden in onzekere tijden door met concrete plannen te komen voor de toekomst. Eigentijds, strijdbaar en verbindend. Het team programmamanagers werkt aan deze thema’s van de toekomst. Een van de thema’s is Vrijheid & zelfbeschikking. Als nieuwe programmamanager is dat straks jouw domein: je ziet waar vrijheden en zelfbeschikking versterking nodig hebben, of om aandacht vragen. Jouw scherpe analyse weet je om te zetten naar een eigentijds en strijdbaar plan met herkenbare humanistische standpunten, veranderingsvoorstellen en activiteiten. We werken hiervoor met de Theory of Chance-methode. 

Je maakt straks deel uit van het team programmaontwikkeling met drie andere programmamanagers en een teamleider. De andere thema’s zijn Geestelijke weerbaarheid, Polarisatie & verbinding, en Ecohumanisme.   

Wie zoeken wij? 

Je bent resultaatgericht en omgevingsbewust. Je hebt visie en overtuigingskracht en beschikt over netwerkvaardigheden. Je hebt ervaring als programmamanager, en die ervaring heb je bij voorkeur opgedaan bij een publieke of dienstverlenende organisatie. Projectmatig werken, het formuleren van heldere doelen en resultaten, is geen probleem voor je. Je pakt de leiding in je programma, en je bent dienstbaar aan de organisatiedoelstellingen. 

Wat heb je daarbij nodig? 

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau; 
  • Je hebt ervaring met het leiden van projecten/programma’s op maatschappelijke thema’s; 
  • Je hebt het vermogen complexe vraagstukken te analyseren; 
  • Je hebt een goede pen, weet je ideeën en plannen op een toegankelijke manier over te brengen;
  • Je bent een ondernemende, nieuwsgierige en resultaatgerichte persoonlijkheid; 
  • Je kunt zelfstandigheid aan, maar bent ook een teamplayer; 
  • Je kan omgaan met verschillende soorten belangen, je mensenkennis helpt je daarbij; 
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met het humanisme; 

Wat mag je van ons verwachten?     

Je komt te werken in een klein, hecht team. We zijn een platte organisatie met een informele sfeer en grote maatschappelijke betrokkenheid.  We bieden verdieping en inspiratie met onze cursussen en lezingen, waar je als medewerker gratis bij mag aansluiten.  

Voor deze functie bieden we je een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een dienstverband voor 1 jaar van 32-36 uren per week. Startdatum: zo spoedig mogelijk. 

Ben jij wie we zoeken? 

Stuur je motivatie en cv naar sollicitatie@humanistischverbond.nl met als titel ‘vacature programmamanager’ t.a.v. Robbert Bodegraven, directeur. Voor vragen over de functie kun je bellen naar 020-521 90 00. Reageren kan tot 27 juni. 

Bij het Humanistisch Verbond werken we aan een inclusief en zo divers mogelijke organisatie. Diversiteit en inclusie zijn van cruciaal belang voor succes. Daarmee willen we bereiken dat onze medewerkers de wereld waarin wij leven weerspiegelen.