Wat is geestelijke verzorging?

Voor hulp bij levensvragen kun je terecht bij geestelijk verzorgers, of je nu gelovig bent of niet. Humanistisch geestelijk verzorgers worden gezonden vanuit het Humanistisch Verbond en werken vanuit humanistische waarden. Ze werken in de gevangenis, het leger, in de zorg, bij uitval door ziekte, maar ook in de eerstelijnszorg, in de psychiatrie en als zelfstandig professionals. Waar ze zich ook bevinden, hun werkterrein is altijd de mens.

Doel van de functie

De programmamanager werkt vanuit het landelijk bureau aan het beleid en de uitvoering van humanistisch geestelijke verzorging. De medewerker verstevigt de positie en de bekendheid, behoudt en vergroot het netwerk en bewaakt de kwaliteit van de geestelijke verzorging. Op het landelijk bureau in Amsterdam werken ruim 20 medewerkers. Je maakt onderdeel uit van het team Geestelijke Verzorging (3) en van het team Programmamanagement(5).

Wat ga je doen?

Het Humanistisch Verbond werkt nadrukkelijk twee kanten op. We agenderen: we zetten ons in om de belangrijkste thema’s op de politieke en maatschappelijke agenda’s te krijgen. En we inspireren: we voeden de geest met onze geestelijke zorg, cursussen, debatten, evenementen en lezingen.

Bewaken van kwaliteit en humanistische signatuur van de geestelijke verzorging

Door het tijdig signaleren van knelpunten, kwaliteitsnormen te bewaken en verder te ontwikkelen ben jij de persoon die de humanistische signatuur van humanistisch geestelijke verzorging borgt.

Netwerk onderhouden en uitbreiden

Met jouw inzet als belangenbehartiger en vertegenwoordiger van humanistisch geestelijke verzorging in verschillende netwerken –van de professionele zorg tot aan levensbeschouwelijke organisaties –maar ook met lobby en acties weet je humanistisch geestelijke verzorging bekend te maken bij een groot publiek en het huidige aanbod aan humanistisch geestelijke verzorging te laten stijgen.

Strategisch beleid ontwikkelen

Op het moment dat je bij ons aan de slag gaat, werken we aan een nieuw meerjarenbeleidsplan. Vanuit jouw programma draag je daar aan bij en werk je aan een eigen jaarplan voor een sterke profilering van humanistische diensten in de samenleving. Je vertaalt het landelijk en organisatiebeleid naar specifiek beleid op humanistisch geestelijke verzorging en stelt doelstellingen op.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een betrokken collega met inhoudelijke, strategische en praktische benadering.

  • Op de functie toegepast academisch werk-en denkniveau, bij voorkeur in de humanistiek of filosofie.
  • Bekendheid met het speelveld van humanistisch geestelijke verzorging.
  • Kennis van het functioneren van organisaties waarbinnen humanistisch geestelijke verzorging zou moeten worden/wordt uitgevoerd.
  • Kennis van en affiniteit met het humanistisch gedachtegoed.
  • Senioriteit binnen het werkveld.
  • Netwerken en een relevant netwerk op het gebied van de humanistisch geestelijke verzorging.
  • Omgaan met verschillende soorten belangen (prioriteren), beleidsmatig onderlegd.
  • Ervaring in het opzetten en uitvoeren van nieuwe (langlopende) projecten en activiteiten; je bent gewend om projectmatig, zelfstandig en resultaatgericht te werken.
  • Een ondernemende, nieuwsgierige en resultaatgerichte persoonlijkheid.

Competenties:

Visie, Contextsensitiviteit, Netwerken, Resultaatgerichtheid, Reflecterend vermogen

Wat bieden wij?

Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-sociaal werk, schaal 10 exclusief 8% vakantietoeslag en een 13e maand. Afhankelijk van je ervaring bepalen we de trede binnen schaal 10. Wij bieden in eerste instantie een dienstverband voor één jaar, voor 24 –32 uren per week met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.

Wil je solliciteren of eerst meer informatie?

Stuur je motivatiebrief en CV tot en met woensdag 23 juni 2021 naar het Humanistisch Verbond, via sollicitatie@humanistischverbond.nl. Kijk voor meer informatie over het Humanistisch Verbond op: www.humanistischverbond.nl. Je kunt mailen of bellen voor meer informatie met het algemeen nummer van het Humanistisch Verbond: 020 -5219000. Waar nodig en mogelijk, word je doorverwezen. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de eerste helft van de week van 28 juni. Het Humanistisch Verbond werkt aan een inclusief en zo divers mogelijke organisatie en zet zich hier onder meer voor in bij de werving, selectie en plaatsing van medewerkers. Iedereen is welkom te solliciteren. Diversiteit en inclusie zijn van cruciaal belang voor succes. Daarmee willen we bereiken dat ons personeelsbestand de wereld waarin wij leven weerspiegelt.