Wat is geestelijke verzorging?

Voor hulp bij levensvragen kun je terecht bij geestelijk verzorgers, of je nu gelovig bent of niet. Humanistisch geestelijk verzorgers worden gezonden vanuit het Humanistisch Verbond en werken vanuit humanistische waarden. Ze werken in de gevangenis, het leger, in de zorg, bij uitval door ziekte, maar ook in de eerstelijnszorg, in de psychiatrie en als zelfstandig professionals. Waar ze zich ook bevinden, hun werkterrein is altijd de mens. Op dit moment zijn er 250 humanistisch geestelijk verzorgers vanuit het Humanistisch Verbond actief in de samenleving.

Humanistisch Verbond

Het Humanistisch Verbond is een levensbeschouwelijke organisatie die nadrukkelijk twee kanten op werkt. Vanuit zingevend humanisme bieden we inspiratie: we voeden de geest met onze geestelijke zorg, met cursussen, debatten, evenementen en lezingen. En we agenderen: we zetten ons in om de belangrijke humanistische thema’s op de politieke en maatschappelijke agenda te krijgen.

Doel van de functie

Als programmamanager werk je vanuit het landelijk bureau aan excellente humanistisch geestelijke verzorging. Je houdt natuurlijk nauw contact met de humanistisch geestelijke verzorgers in het veld. Daarnaast verstevig je de positie en de bekendheid van humanistisch geestelijke verzorging en denk je strategisch na over beleid en uitvoering van de zorg. Je behoudt en vergroot ons netwerk en bewaakt de kwaliteit van de geestelijke verzorging. Verder werk je vanuit het landelijk bureau in Amsterdam, waar zo’n 25 collega’s je verwelkomen. Je maakt daar onderdeel uit van het team Geestelijke Verzorging (3) en van de afdeling Programmamanagement(5).

Wat ga je doen?

Je bewaakt de kwaliteit en humanistische signatuur van de geestelijke verzorging

Door het tijdig signaleren van knelpunten, kwaliteitsnormen te bewaken en verder te ontwikkelen ben jij de persoon die de humanistische signatuur van humanistisch geestelijke verzorging borgt en waar nodig verder ontwikkelt.

Je onderhoudt ons netwerk en benut kansen om het uit te breiden

Met jouw inzet als belangenbehartiger en vertegenwoordiger van humanistisch geestelijke verzorging in verschillende netwerken –van de professionele zorg tot aan levensbeschouwelijke organisaties – maar ook met lobby en acties weet je humanistisch geestelijke verzorging bekend te maken bij een groot publiek en de huidige toegang tot humanistisch geestelijke verzorging te verbeteren.

Je ontwikkelt strategisch beleid

Op het moment dat je bij ons aan de slag gaat, werken we aan een nieuw meerjarenbeleidsplan. Vanuit jouw programma draag je daar aan bij en werk je aan een eigen jaarplan voor een sterke profilering van humanistische diensten in de samenleving. Je vertaalt het organisatiebeleid naar specifiek beleid op humanistisch geestelijke verzorging. Natuurlijk werk je daarbij met heldere en ambitieuze doelstellingen.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een bevlogen, verbindende en betrokken collega met inhoudelijke, strategische en praktische ervaring.

 • Op de functie toegepast werk- en denkniveau, bij voorkeur in de humanistiek of filosofie.
 • Bij voorkeur bekendheid met het speelveld van humanistisch geestelijke verzorging.
 • Kennis van het functioneren van organisaties waarbinnen humanistisch geestelijke verzorging zou moeten worden/wordt uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld een zorgorganisatie.
 • Affiniteit met het humanistisch gedachtegoed.
 • Senioriteit.
 • Netwerken en bij voorkeur een relevant netwerk op het gebied van de humanistisch geestelijke verzorging.
 • Omgaan met verschillende soorten belangen (prioriteren), beleidsmatig onderlegd.
 • Ervaring in het opzetten en uitvoeren van nieuwe (langlopende) projecten en activiteiten; je bent gewend om projectmatig, in teamverband en resultaatgericht te werken.
 • Een ondernemende, nieuwsgierige en resultaatgerichte persoonlijkheid.
 • De intentie om je voor langere termijn aan het Humanistisch Verbond te verbinden.

Competenties:

Visie, Contextsensitiviteit, Netwerken, Resultaatgerichtheid, Reflecterend vermogen

Wat bieden wij?

Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-sociaal werk, schaal 10. Daarbij hoort 8% vakantietoeslag en een 13e maand. Je krijgt in eerste instantie een dienstverband voor één jaar, voor 24 –32 uren per week, maar als het wederzijds goed bevalt krijg je een contract voor onbepaalde tijd.

Wil je solliciteren of eerst meer informatie?

Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 19 september 2021 naar het Humanistisch Verbond, via het formulier hieronder. Kijk voor meer informatie over het Humanistisch Verbond op: www.humanistischverbond.nl. Voor meer informatie bel je het algemeen nummer van het Humanistisch Verbond: 020 -5219000. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 27 september.

Bij het Humanistisch Verbond werken we aan een inclusief en zo divers mogelijke organisatie. Diversiteit en inclusie zijn van cruciaal belang voor succes. Daarmee willen we bereiken dat onze medewerkers de wereld waarin wij leven weerspiegelen. Iedereen is dus welkom te solliciteren.

Ik solliciteer als Programmamanager HGV

Je gaat solliciteren. Leuk! Door het formulier in te vullen ontvangen wij jouw sollicitatie vanzelf.
 • Accepted file types: docx, pdf, Max. file size: 24 MB.
  Upload hier je CV.
 • Accepted file types: docx, pdf, Max. file size: 24 MB.
  Upload hier je motivatiebrief.