Direct naar de inhoud
Word lid

Vacature: fondsenwerver particuliere markt

Het Humanistisch Verbond wil de komende jaren de fondsenwerving verder professionaliseren. We zijn op zoek naar iemand die dat kan gaan doen.

Waar zet het Humanistisch Verbond zich voor in?

Vrij denken, samen leven. Het Humanistisch Verbond maakt zich sterk voor een menswaardige samenleving waarin iedereen gelijk wordt behandeld en vrij is het leven zelf vorm te geven. Vanuit het humanisme bieden we inspiratie: we voeden de geest met onze geestelijke zorg, en we organiseren cursussen, evenementen en lezingen. Belangrijke humanistische thema’s zetten we op de politieke en maatschappelijke agenda.

Met bijna 19 duizend groeit het aantal leden. Samen met hen geven we het humanisme een gezicht en veranderen we de samenleving.

De komende jaren werken we aan vier investerings­programma’s:

Lees er meer over in het beleidsplan Een optimistisch perspectief – beleidsplan 2022 – 2026

De programma’s zijn nog volop in ontwikkeling. Op de website lees je over de achtergrond van de programma’s.

Het Humanistisch Verbond bestaat sinds 1946. Sinds de oprichting hebben we al veel bereikt. Lees hier over onze successen toen en nu.

Wie zoeken wij?

Het Humanistisch Verbond wil de komende jaren de fondsenwerving verder professionaliseren, de binding met de (potentiële) achterban versterken en daarmee de inkomsten uit fondsenwerving vergroten. Afgelopen jaar is er een Strategisch Advies/Meerjarenplan 2022 – 2026 opgesteld waarin beschreven staat op welke manier, via welke doelgroepen en kanalen, deze doelstelling het beste gerealiseerd kan worden. Om nu uitvoering te geven aan dit plan is het Humanistisch Verbond op zoek naar een

FONDSENWERVER PARTICULIERE MARKT (32 uur, bespreekbaar)

Met bijna 19 duizend groeit het aantal leden. We willen deze groei voortzetten, niet alleen in ledenaantal maar ook in het groter maken van de humanistische beweging. Samen geven we het humanisme een gezicht en veranderen we de samenleving.

Wat ga je doen?

  • Je gaat het Meerjarenplan omzetten naar een jaarplan voor 2023;
  • Je gaat de propositie voor leden aanscherpen en de propositie voor donateurs ontwikkelen;
  • Je gaat grote en kleinere campagnes opzetten om meer leden te werven en je gaat starten met donateurwerving;
  • Je gaat het programma voor binding en behoud verbeteren;
  • Je gaat een programma voor upgrade opzetten;
  • Je begint met een verkenning op het gebied van vermogensfondsen en grote giften werving.

Wat bieden wij?

Wat breng je mee?

Bij het Humanistisch Verbond werken we aan een inclusief en zo divers mogelijke organisatie. Diversiteit en inclusie zijn van cruciaal belang voor succes. Daarmee willen we bereiken dat onze medewerkers de wereld waarin wij leven weerspiegelen.

Enthousiast?

Nassau doet de werving en selectie van deze functie en we nemen hier goed de tijd voor, we sluiten de procedure op 15 maart 2023. Wacht echter niet te lang met reageren, zodra de juiste kandidaat zich meldt sluiten we de werving namelijk eerder.

Ben je enthousiast dan plannen we graag zo snel mogelijk een gesprek met je in, wellicht al in februari. Je kunt reageren op deze functie door je cv en motivatie te sturen aan Daphne Leferink via [email protected]. Als je eerst extra informatie wilt, neem dan contact op met Nassau via 020-5206555.

Op dinsdag 21 maart hebben we ruimte in onze agenda geblokt voor de laatste gesprekken op het kantoor van Nassau in Amsterdam.