Het Humanistisch Verbond zoekt freelance docenten voor het geven van onze cursussen ‘Introductie Humanisme’ en ‘Mens zijn in de 21ste eeuw’. 

De cursussen worden geprogrammeerd op basis van vraag vanuit onze afdelingen. Ook is het Humanistisch Verbond met diverse externe partijen in overleg om haar cursussen breder uit te zetten. Want we willen een toenemend aantal mensen kennis laten maken met ons inspirerende aanbod.

We hebben momenteel enkele vacatures, allen vanaf november.

Wij zoeken iemand die deze cursussen gaat geven in onze regio Noord Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe).

Ook in onze regio Noord West Nederland, Oost Nederland en Zuidwest Nederland kunnen we een extra docent gebruiken, zodat we aan de vraag naar deze cursussen kunnen blijven voldoen.

Beide cursussen bestaan in principe uit 4 avonden van 2,5 uur, die bij een lokale afdeling van het Humanistisch Verbond gegeven wordt voor nieuwe leden en andere geïnteresseerden. Maar in overleg met docenten en afdelingen kunnen we ook andere cursusvormen afspreken.

Om je een beeld te geven:
Kijk voor ons cursusaanbod op www.cursushumanisme.nu

Op deze website vind je ook meer inhoudelijke informatie over de cursus, die wij natuurlijk graag aanvullen als je dat wilt.

Dus:

Vind je het leuk om cursussen te verzorgen? Heb je didactische ervaring? Ben je goed in het overdragen van inspirerende humanistische visies en ideeën? Kun je groepsgesprekken over persoonlijke en levensbeschouwelijke vragen begeleiden? Reageer dan op deze vacature.

Wij zoeken docenten:

 • met ruime kennis over levensbeschouwing en humanisme (je hebt minimaal een humanistiek/filosofische opleiding)
 • met didactische vaardigheden en ervaring
 • die op inspirerende wijze kennis kunnen overdragen
 • die interactieve werkvormen kunnen toepassen en begeleiden
 • die groepsgesprekken over levensbeschouwelijke onderwerpen/vragen kunnen begeleiden.

Wij vragen docenten die:

 • binnen het concept van de cursus Mens zijn in de 21e eeuw én de Introductiecursus Humanisme kunnen en willen werken; je hebt vrijheid voor eigen invulling.
 • beschikbaar zijn voor het geven van minimaal twee tot drie cursussen per jaar (afhankelijk van de regio en vraag).
 • beschikken over een eigen laptop voor presentaties en filmpjes tijdens de cursus
 • binnen de betreffende regio wonen en bereidt zijn maximaal 1 uur te reizen. Bij meer reistijd wordt een extra vergoeding afgesproken.

We bieden:

 • jaarlijks intercollegiale afstemming met een leuk docententeam en een goede lunch. Het bijwonen ervan wordt erg op prijs gesteld, waarbij onkosten worden vergoed.
 • geïnteresseerde en gemotiveerde deelnemers, die jij niet hoeft te acquireren en ook de publiciteit en werving doen we voor je.
 • een vergoeding van €550,- inclusief btw. per cursus van vier avonden, exclusief reiskostenvergoeding
 • je gelegenheid om door jou zelf ontworpen cursussen onder de aandacht te brengen in ons netwerk.

Is dit iets voor jou?

Stuur dan een motivatiebrief en CV uiterlijk maandag 30 september per mail naar Ronald Vos en Linda Vis, cursus@humanistischverbond.nl. Voor eventuele vragen kun je je ook per mail tot hen richten. Er wordt dan door een van hen telefonisch contact met je opgenomen.

Op basis van je brief kun je worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op 16 of 23 oktober. Als je wordt uitgenodigd vragen we je om ons, naast een gesprek over je motivatie en verwachting, enthousiast te maken met een presentatie van een jou aansprekend thema in maximaal tien minuten. Je didactische enthousiasme zien we daarin graag vormgegeven.