275933731_10159161136859143_1385501903324784412_n

Over het Humanistisch Verbond
Vrij denken, samen leven. Het Humanistisch Verbond maakt zich sterk voor een menswaardige samenleving waarin iedereen gelijk wordt behandeld en vrij is het leven naar eigen wens vorm te geven.

Vanuit het humanisme bieden we inspiratie: we voeden de geest met onze geestelijke zorg, en we organiseren cursussen, evenementen en lezingen. Ook zetten we belangrijke humanistische thema’s op de politieke en maatschappelijke agenda. Met 18 duizend leden en 32 afdelingen zijn we een groeiende vereniging.

Hoe ga je ons team versterken?
Het Humanistisch Verbond is meer dan een vereniging. We zijn een beweging voor iedereen die zich herkent in de humanistische waarden. Zij zetten zich in voor een van onze afdelingen, volgen een cursus, doen mee met een actie, tekenen een petitie of komen naar een lezing.

De behoefte is groot om onze beweging te versterken. We willen zoveel mogelijk mensen actief betrekken bij het uitdragen van het humanisme, en in onze strijd voor een vrije en rechtvaardige samenleving. Samen werken we aan vrijheid. Dat begint met een duidelijk aanspreekpunt: een coördinator voor alle leden en sympathisanten.

De coördinator komt te werken in het team Verenigingszaken. Dit team is de schakel tussen het landelijk bureau, de actieve leden en sympathisanten door het land. Het team organiseert ook het cursusaanbod, de evenementen en activiteiten van het Humanistisch Verbond.

Wat ga je doen? 

  •  Je coördineert de activiteiten van het Humanistisch Verbond en activeert zowel leden als sympathisanten om zich hiervoor in te zetten.   
  • Je hebt inzicht in het totale aanbod van activiteiten bij de afdelingen en maakt een plan voor uitbreiding van activiteiten.  
  • Je stelt een plan op om meer leden en sympathisanten te activeren en voert deze uit. 
  • Je hebt daarbij extra aandacht voor het activeren van jongere leden. Je blaast de groep Jonge Humanisten nieuw leven in. 
  • Je werkt nauw samen met je collega de eventmanager. Samen werken jullie aan de landelijke evenementen.   
  • Je bent aanspreekpunt voor actieve leden. Je coacht en ondersteunt hen bij de uitvoering van huidige en nieuwe activiteiten.
  • Je bent verantwoordelijk voor de programmering, organisatie en administratie van het cursusaanbod van het Humanistisch Verbond. 
  • Je bent het aanspreekpunt voor cursisten, de samenwerkende afdelingen en de docenten.  

Wie zoeken we?
Je bent communicatief vaardig en je kunt goed organiseren. Je weet mensen te mobiliseren, te activeren en dat komt vooral omdat je een kei bent in samenwerken met wie dan ook – je collega’s, leden van het eerste uur, de directeur en externen. Je bent zelfstandig en niet bang voor hectiek.

Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau. Het komt goed uit als je ervaring hebt in projectmatig werken met vrijwilligers. Je hebt kennis van de evenementenbranche en je hebt affiniteit met het humanistisch gedachtegoed.

Wat mag je van ons verwachten?    
Je komt te werken op het kantoor in Amsterdam-Oost waar zo’n 25 mensen werken. We zijn een dynamische organisatie die groeit in aantal medewerkers en leden. De sfeer is informeel en de betrokkenheid groot.  We bieden verdieping en inspiratie met onze cursussen en lezingen, en die zijn gratis voor medewerkers.

Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-sociaal werk schaal 8. Daarbij hoort 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Je krijgt eerst een contract voor één jaar, voor 32 – 36 per week, maar als het van beide kanten goed bevalt krijg je een contract voor onbepaalde tijd.

Stuur je motivatie en cv naar sollicitatie@humanistischverbond.nl met als titel ‘coordinator vrijwilligers’ t.a.v. Robbert Bodegraven. Kijk voor meer informatie over het Humanistisch Verbond op: www.humanistischverbond.nl. Voor meer informatie over deze functie bel je het algemeen nummer van het Humanistisch Verbond: 020-5219000. Reageren kan tot 27 juni 2022.

Bij het Humanistisch Verbond werken we aan een inclusief en zo divers mogelijke organisatie. Diversiteit en inclusie zijn van cruciaal belang voor succes. Daarmee willen we bereiken dat onze medewerkers de wereld waarin wij leven weerspiegelen. We moedigen iedereen aan te solliciteren, ook als je niet aan alle eisen voldoet.