Direct naar de inhoud
Word lid

Ga jij het gesprek aan?

Type content: Nieuws Categorieën: Uncategorized Gepubliceerd op:

Wat is vrouwelijkheid? En waar moet een echte man aan voldoen? Hokjesdenken. We doen het allemaal. Het Gendergesprek daagt je uit om op een andere manier te kijken naar het traditionele man-vrouwbeeld. Tien gesprekskaarten om het hokjesdenken te doorbreken. Ga jij het gesprek aan? Bestel nu en je ontvangt daarbij de special van magazine HUMAN INC. Alle twee helemaal gratis.

Waarom een gesprek over gender? Niks moet natuurlijk, maar we stimuleren het wel. Lees hier onze uitleg.

Ja, stuur mij Het Gendergesprek!

"*" geeft vereiste velden aan

Onze nieuwsbrief elke twee weken in je inbox? Ruim 42.000 mensen gingen je voor!
We leggen je gegevens vast conform de AVG. Zie ons privacystatement.

Waarom Het Gendergesprek?

Onze maatschappij is ingedeeld in rolverdelingen. Wel zo duidelijk, kun je denken. Aan de  andere kant werkt het verstikkend. Vrouwen die niet serieus genomen worden op de werkvloer, mannen wiens mentale gezondheid achteruitgaat omdat openheid over emoties niet op prijs wordt gesteld, non-binaire personen die bijna onzichtbaar zijn. Het man-vrouw denken treft ons allemaal.

Er lijkt steeds meer ruimte te ontstaan voor genderdiversiteit, toch is nog lang niet iedereen vrij om zichzelf te zijn. Dat bevestigt nog maar eens het SCP-rapport van mei 2022. Nederlanders zijn negatiever gaan denken over genderdiverse personen, waaronder ook transpersonen. 1 op de 5 vindt bijvoorbeeld dat mannen zich moeten gedragen als mannen en vrouwen als vrouwen. Ook zou 1 op de 10 het een probleem vinden als hun kind les krijgt van een transgender docent.

Daarom Het Gendergesprek. 

HET HUMANISTISCH VERBOND

Het Humanistisch Verbond staat voor gelijkheid, verbinding en dialoog, voor het luisteren naar een andere mening ook al begrijpen we die misschien zelf (nog) niet. We willen het vrijdenken stimuleren waardoor we voorbij hokjes, vaste kaders en vooroordelen kunnen kijken. Op die manier komen we tot een vrije en humane samenleving. In het genderdebat herkennen we vrijdenkers die zich niet laten vastleggen in welke rol dan ook.

Het Humanistisch Verbond is de vereniging voor vrijdenkers. Voor mensen die vragen durven stellen en niets als vanzelfsprekend aannemen. Mensen zonder vastgespijkerde dogma’s dus, maar met een open en vrije geest. Iemand zoals jij misschien?

Sinds 1946 zijn wij de enige onafhankelijke organisatie in Nederland die opkomt voor een vrije en humane samenleving.

Het Humanistisch Verbond en gender

Het Gendergesprek daagt je uit om op een andere manier te kijken naar het traditionele man-vrouwbeeld. Het Gendergesprek kan je hierbij helpen.

Deel deze pagina

Meer verhalen over gender

  • De straat op tegen genderhokjes

  • Het belang van Het Gendergesprek

  • Waar hoor ik bij?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.