Direct naar de inhoud
Word lid

Een betekenisvol afscheid  

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Praktische zaken rondom de uitvaart vragen om snelle beslissingen. Hoe kun je in deze hectische periode op een waardige manier afscheid nemen? De humanistisch uitvaartbegeleider helpt. 

Een humanistische uitvaartbegeleider werkt vanuit humanistische waarden en zorgt voor een afscheid dat precies aansluit bij wat de overledene belangrijk vond in het leven. Dit geeft het afscheid extra betekenis.

We bieden begeleiding op maat – van het houden van de toespraak tot aan hulp bij het vormgeven van de uitvaartceremonie. In al ons werk staat het leven van de overledene centraal: hoe stond de persoon in het leven, en wat betekende hij of zij voor de nabestaanden?  

Iedereen verdient een waardig afscheid. Voor deze dienst vragen wij 250 euro.  

Onze uitvaartbegeleiders

Onze uitvaartbegeleiders bevinden zich door het hele land. Maak kennis met een uitvaartbegeleider in de buurt.

Met spoed een humanistische uitvaartbegeleider nodig?
Limburg: 06 – 51 08 82 51
Friesland:  0517 – 4177 99
Zeeland: 06 51 94 08 61
Drenthe, Overijssel, Flevoland: 0900 – 330 20 20
Alle andere regio’s:  0900 900 50 30

Meer weten? Vul het formulier in, dan nemen we contact met je op. 

Ja, ik wil meer informatie over humanistische uitvaartbegeleiding


 

“We hebben gehuild, maar ook gelachen. Precies wat ik wilde. Het is fijn en bijzonder dat er mensen zijn die deze zware taak van je over willen nemen, en een vaak wat kille crematie kunnen omvormen naar een warme ceremonie.”

Waarom een humanistisch uitvaartbegeleider?

Tegenwoordig is bijna alles mogelijk en niks te gek. Maar hoe wordt een laatste afscheid betekenisvol? Dat is nog niet zo eenvoudig. De humanistische uitvaartbegeleider helpt je hierbij. De uitvaartbegeleider:

Onze uitvaartbegeleiders zijn opgeleid en hebben vaak jarenlange ervaring. In deze moeilijke periode kun je rekenen op de Humanistische Uitvaartbegeleiding.  
Wil je graag gebruikmaken van de dienst? Dan kun je ons rechtstreeks benaderen, of geef bij de uitvaartondernemer aan dat je een humanistisch uitvaartbegeleider wil. Een tip: neem de humanistische uitvaartbegeleiding op bij je uitvaartwensen.  

Vanuit humanistische waarden  

We werken vanuit humanistische waarden: elke uitvaart is uniek, omdat elke persoon uniek is. In de ceremonie staat de betekenis van het leven van de overledene centraal. De uitvaartbegeleiders zijn opgeleid en hebben vaak jarenlange ervaring. Ze werken nooit alleen. Samen met de nabestaanden geven ze vorm aan de ceremonie.  

De uitvaartbegeleiders werken vanuit het humanistische gedachtegoed, maar niet uitsluitend voor leden van het Humanistisch Verbond. Iedereen kan van de dienst gebruik maken.  

Onze uitvaartbegeleiders

Onze uitvaartbegeleiders bevinden zich door het hele land. Maak kennis met een uitvaartbegeleider in de buurt.

Humanistische Uitvaartbegeleiding. Sinds 1946.
De Humanistische Uitvaartbegeleiding helpt je in een moeilijke, kwetsbare periode van het leven. Met persoonlijke aandacht bieden we ondersteuning in het vormgeven van de uitvaartceremonie en houden we de toespraak. Dit doen we al sinds 1946. En we doen meer. Lees hier  

Meer over uitvaartbegeleiding en een betekenisvol, waardig afscheid:

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.