Direct naar de inhoud
Word lid
humanistische uitvaartbegeleider en spreker

Zelf uitvaartbegeleider worden

Wil je er zijn voor anderen in een periode van rouw en verlies? Ga jij moeilijke situaties niet uit de weg en kun je goed luisteren? Dan huist er in jou misschien wel een humanistisch uitvaartbegeleider.

Op één van de moeilijkste momenten in het leven sta jij voor anderen klaar. Als humanistisch uitvaartbegeleider geef je samen met de nabestaanden vorm aan de uitvaartceremonie. Je biedt een luisterend oor, houdt een toespraak waarin het levensverhaal centraal staat, en onder jouw begeleiding zorgen jullie met elkaar voor een persoonlijk en waardig afscheid.  

Het geeft veel voldoening om op deze manier iets te kunnen betekenen voor mensen die afscheid moeten nemen van een dierbare.
Dineke de Haas
regio Drenthe


Bijzonder vrijwilligerswerk

Onze humanistische uitvaartbegeleiders doen dit werk op vrijwillige basis. Naast een vrijwilligersvergoeding is de grootste beloning de voldoening die dit werkt geeft. Het moet alleen wel een beetje bij je passen. Veel mensen blijven liever weg van de dood, terwijl een humanistisch uitvaartbegeleider net toenadering zoekt. Juist dan sta jij voor de ander klaar, ongeacht wie de overledene was.

Een humanistisch uitvaartbegeleider herken je aan…  

Herken jij je in dit profiel? Dan gaat er misschien wel een uitvaartbegeleider in je schuil. Ben je flexibel inzetbaar en kun je overdag tijd vrijmaken? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan.

Je staat er nooit alleen voor

Als humanistisch uitvaartbegeleider werk je individueel, toch sta je er nooit alleen voor. Eerst maken we kennis met elkaar, krijg je meer informatie en loop je een keertje mee. Op basis hiervan besluit je of dit echt iets voor je is. Bij een ‘ja’ volgt een opleiding van twee weekenden, krijg je een coach aangewezen en ga je op stage. Als uitvaartbegeleider maak je deel uit van de community van Hubbers die regelmatig samenkomen voor steun, verdieping en inspiratie. 

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek in jouw regio. Vul het formulier in en we nemen contact met je op.  

Ja, ik meld mij aan voor een kennismakingsgesprek

Mijn leven is verrijkt met de vele prachtige levensverhalen die ik mocht horen.
Maria van de Wetering
uitvaartbegeleider Maria van de Wetering

Humanistische Uitvaartbegeleiding. Sinds 1946

De Humanistische Uitvaartbegeleiding helpt je in een moeilijke, kwetsbare periode van het leven. Met persoonlijke aandacht bieden we ondersteuning in het vormgeven van de uitvaartceremonie en houden we de toespraak. Dit doen we al sinds 1946. En we doen meer. Lees hier

Meer over uitvaartbegeleiding en een betekenisvol, waardig afscheid:

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.