Het was liefde op het vijfde gezicht. We schrijven begin jaren '00, toen er nog geen Facebook was en de huidige hipsters hun basisschoolmusical…
Waarom is biodiversiteit zo belangrijk? Louise Fresco gaat in Fresco’s Paradijs (omroep Human) in het voetspoor van de appel op zoek naar het…
ecensent Esther Wit vond landbouw een noodzakelijk kwaad. Na de eerste aflevering van Fresco’s Paradijs (De bron), die omroep Human op 13…
Ik ben al ruim vijf jaar vegetariër. En dat was een bewuste keus, zeg ik niet zonder trots. Ik vond vlees niet vies, en vond dat…
Alleen door consumentenmacht kun je de bio-industrie veranderen, denkt journalist en programmamaker Jort Kelder. In het ledenblad Human spreekt hij…
Duurzaam eten zonder dogma's De groeiende wereldbevolking heeft meer eten nodig. Maar kunnen we dat verantwoord produceren? Louise Fresco…
Biologisch en vegetarisch eten, vaker de trein nemen en niet vliegen. Duurzaam leven lijkt zo makkelijk. Voor Remco Peeters is het niet altijd…
Je leeft ‘duurzaam’ en eet ‘goed’ voedsel. Logisch! Maar hoe weet je eigenlijk wat goed en duurzaam is? We vragen het de…
Weet wat je eet! Het is de zo makkelijk klinkende slogan van voedingsdeskundigen en vegetariërs. Maar hoe weet je wat je eet? De Tosti-fabriek in…
Tijdens de 'No Impact Week' – tot 17 maart – proberen mensen het milieu zo min mogelijk te belasten. Lukt het om duurzamer te…
Vlees eten is niet duurzaam en zorg voor groot dierenleed. Vegetariërs lijken het moreel gelijk aan hun kant te hebben. Socrateshoogleraar Cor van…
Ontwerp de omgeving op zo’n manier dat mensen zich gezonder gaan gedragen, in plaats van ze alleen te vertellen wat gezond voor ze is. Dat is de…