Nederlanders zijn negatiever gaan denken over genderdiverse personen, onder wie trans personen

Sociaal Cultureel Planbureau, mei 2022Tweet dit

(Trans)gendervraagstukken raken aan alle domeinen van het leven: je identiteit, je plek in de wereld, je toekomst, dromen en angsten. Het roept allerlei levensvragen op. Wie ben ik? Wie wil ik eigenlijk zijn? Wat zullen de mensen ervan zeggen?

Deze belangrijke levensvragen uiten is niet altijd gemakkelijk voor trans personen. Omdat mensen er niet open voor staan. Of omdat er geen ruimte of middelen voor worden aangeboden.

Daar wil het Humanistisch Verbond verandering in brengen.

Wij doen mee met de Transgender Awareness Week. Doe jij ook mee? Vergroot je bewustwording en lees de getuigenissen van trans personen, praat met ze en steun ze.

Yvo Manuel Vas Dias

“Creatief bezig zijn helpt je vragen over jezelf te beantwoorden”

Yvo Manuel Vas Dias vertelt over de persoonlijke reis die hij als trans man heeft gemaakt en de bijzondere organisatie die hij heeft opgezet.

freya terpstra

“Ieder mens heeft behoefte aan herkenning en erkenning”

Freya Terpstra, medeoprichter van jongerenhulplijn Genderpraatjes en transvrouw, over de impact van een luisterend oor en toegankelijke informatie.

Micha Meinderts

“Ze stelde precies de goede vragen”

Hoe navigeer je door het leven als je in transitie bent? Een geestelijk verzorger kan je daar supersterk in maken, weet Micha Meinderts uit ervaring.

Het Gendergesprek: Transgender Awareness Week – Jonge Humanisten Utrecht

Praat mét trans personen, niet alleen over ze. Ga tijdens Transgender Awareness Week het Gendergesprek met ze aan en doorbreek het hokjesdenken.

transgender vlag

Steun bij levensvragen in transitie

Maudy van Klaveren vertelt over haar onderzoek naar existentiële vragen bij trans personen in transitie.

HET HUMANISTISCH VERBOND

Het Humanistisch Verbond staat voor gelijkheid, verbinding en dialoog. Voor het luisteren naar de ander, ook al begrijpen we die misschien (nog) niet. We willen het vrijdenken stimuleren waardoor we voorbij hokjes, vaste kaders en vooroordelen kunnen kijken. Op die manier komen we tot een vrije en humane samenleving.

Vanuit dit perspectief ontwikkelden we Het Gendergesprek: gesprekskaarten die je uitdagen om in dialoog met de ander na te denken over gender en genderhokjes te doorbreken. Maar soms kom je er zelf niet uit. Daarom pleit het Humanistisch Verbond voor  geestelijke verzorging voor iedereen.