Direct naar de inhoud
Word lid

Transgender Awareness Week

Hoe navigeer je in het leven als je in transitie bent of wilt gaan? Dat is geen gemakkelijke vraag, zeker als je omgeving er niet voor openstaat. Wij willen het stigma doorbreken en doen mee met de Transgender Awareness Week.

Nederlanders zijn negatiever gaan denken over genderdiverse personen, onder wie trans personen
Sociaal Cultureel Planbureau

(Trans)gendervraagstukken raken aan alle domeinen van het leven: je identiteit, je plek in de wereld, je toekomst, dromen en angsten. Het roept allerlei levensvragen op. Wie ben ik? Wie wil ik eigenlijk zijn? Wat zullen de mensen ervan zeggen?

Wordt het wel geaccepteerd en wat zullen de mensen ervan zeggen en denken?

Deze belangrijke levensvragen uiten is niet altijd gemakkelijk voor trans personen. Omdat mensen er niet open voor staan. Of omdat er geen ruimte of middelen voor worden aangeboden.

Daar wil het Humanistisch Verbond verandering in brengen.

Wij doen mee met de Transgender Awareness Week. Doe jij ook mee? Vergroot je bewustwording en lees de getuigenissen van trans personen, praat met ze en steun ze.

A list of posts

  • De straat op tegen genderhokjes

  • Het belang van Het Gendergesprek

  • Waar hoor ik bij?

  • Ik blijf zacht

  • Man, vrouw, mens: feiten en cijfers

  • Genderidentiteit: Miriam van der Have

HET HUMANISTISCH VERBOND

Het Humanistisch Verbond staat voor gelijkheid, verbinding en dialoog. Voor het luisteren naar de ander, ook al begrijpen we die misschien (nog) niet. We willen het vrijdenken stimuleren waardoor we voorbij hokjes, vaste kaders en vooroordelen kunnen kijken. Op die manier komen we tot een vrije en humane samenleving.

Vanuit dit perspectief ontwikkelden we Het Gendergesprek: gesprekskaarten die je uitdagen om in dialoog met de ander na te denken over gender en genderhokjes te doorbreken. Maar soms kom je er zelf niet uit. Daarom pleit het Humanistisch Verbond voor  geestelijke verzorging voor iedereen.

Deel deze pagina

Onze acties en verhalen rondom gender

  • Genderidentiteit: Leendert Vooijce

  • Genderidentiteit: Jason Hanna

  • Genderidentiteit: Dick Swaab

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.