“Het is belangrijk dat je het een beetje met jezelf kunt vinden, dat je met jezelf alleen durft te zijn,” vertelt schrijfster Anna Enquist in een interview in het themanummer ‘Veelkleurig Grijs’ van Human, het vernieuwde magazine voor leden. Wat betekent het om in een maatschappij te leven waar steeds meer mensen ouder zijn en wat betekent ouder worden?


‘De kunst van het ouder worden´ is een van de thema´s van het Humanistisch Verbond voor de komende vijf jaar. Een belangrijke reden voor de keuze van dit thema en dit themanummer is de grijze golf die eraan komt. Is het mogelijk om op deze grijze golf te gaan surfen in plaats van erin te verzuipen? Wat betekent het om in een maatschappij te leven waar steeds meer mensen ouder zijn? Niet in uw portemonnee maar in uw beleving?

Inhoud

– In het interview kunt u lezen hoe Anna Enquist (pagina 8) haar ouder worden ervaart.
– Onderzoekster aan de Universiteit voor Humanistiek Hanna Laceulle gaat in haar essay (pagina 14) in op prangende dilemma´s van ouderen.
– En geheel toevallig hebben we een nieuwe columnist (pagina 23) die bekendis vanwege haar onderzoek naar tijd en tijdservaring: Marli Huijer
Lees Human als PDF of als E-zine met Issue.

“Wanneer je je verbonden voelt met de schrijver van het boek dat je leest, of met de componist van de muziek die je speelt of beluitert ben je niet alleen. Het is belangrijk dat je het een beetje met jezelf kunt vinden, dat je met jezelf alleen durft te zijn.” – Anna Enquist