Direct naar de inhoud
Word lid

Vragen over het leven

Het Humanistisch Verbond praat over je vragen over het leven, over wat jij van waarde en betekenis vindt, hoe je zinvol kan leven. Lees meer

Type content: Thema's Categorieën: Vragen over het leven

Voor de mens die rouwt omdat hij afscheid moet nemen, de mens die met een ander mens verder gaat en dat wil vieren, de mens die maar niet loskomt van de drukte op zijn werk, de mens die verdieping zoekt. Hier verbinden we uiteenlopende levensvragen aan inhoudelijke artikelen én humanistische dienstverleners. Want als je vast loopt op belangrijke momenten in het leven, kun je wel wat hulp gebruiken.

Dus: verbreed je horizon met inhoudelijke artikelen en kom direct in contact met dienstverleners die je verder helpen met levensthema’s.

Dit platform kent vier thema’s

En omdat humanisten vele ‘bronnen van zin’ kennen, lees ook de artikelen over ‘goed leven’ in films en poëzie.

Dienstverleners

Hier vind je humanistische dienstverleners die coaching geven bij levens- en zinvragen.

Goed leven

Wil je meer weten over het goede leven? Gerichte keuzes leren maken, verdieping vinden in je leven en omgang met gezondheid? Lees hier meer

Zin in werk

Moeite in het vinden van een werkbalans? Is jouw werk zinvol? Kamp je met een burn out? Vind hier artikelen die jou kunnen helpen.

Feest

Wil jij de kunst van het vieren leren? Lees hier tips voor het markeren van bijzondere momenten en het vorm geven van jouw ceremonie.

Afscheid

Afscheid nemen; hoe doe je dat? Vind hier ondersteuning in het praten over de dood en hulp bij het spreken op de uitvaart.

Deel deze pagina

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.