Direct naar de inhoud
Word lid

Vind de koppige optimist in jezelf

Koppig optimisme is als een spier die je kunt trainen. Wij reiken je de materialen aan, jij hoeft alleen maar mee te doen. Vind de koppige optimist in jezelf!

Type content: Thema's Categorieën: Koppig optimisme

Hoe kunnen we je helpen?

Koppig optimisme is als een spier die je kunt trainen. Wij reiken je verdiepend leesvoer en een cursus aan. Jij hoeft alleen maar mee te doen. Vind de koppige optimist in jezelf!

Magazine: special over koppig optimisme

Gratis

In dit speciale nummer van ons magazine HUMAN INC. lees je inspirerende verhalen van koppige optimisten.

Cursus actieve hoop

In onze zorgen over het klimaat is het belangrijk om hoopvol te blijven. Maar hoe doe je dat? Op deze verdiepingsdag helpen we je op weg.

Hoe train jij je koppig optimistische spier?

Blijf je koppig inzetten voor een wereld die jij wél de moeite waard vindt. Want waar jij je zinnen op zet, wordt misschien wel werkelijkheid.

Hoe herken je koppige optimisten?

Koppige optimisten herken je aan een bepaalde levenshouding: het is een buigzame, veerkrachtige vorm van optimisme, van durven dromen en doen, ook als het te moeilijk lijkt. Het is een houding van altijd blijven proberen, met behulp van wetenschap, nieuwsgierigheid en samenwerking. Een houding onmisbaar in onzekere tijden. Misschien herken jij jezelf er ook in? Het fijne is: het is een levenshouding die je als een spier kunt trainen. In plaats van de ogen te sluiten voor al het leed en menselijk tekort, zetten koppige optimisten zich in om het beter te doen. Ze zijn niet naïef, maar geloven sterk in positieve verandering. Als je het zo bekijkt is koppig optimisme bij uitstek een humanistische houding.

Sluit je aan bij het Humanistisch Verbond!

Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. Dankzij onze leden is dit werk mogelijk. Sluit jij je aan?

Over het Humanistisch Verbond

Vrij denken, samen leven. Het Humanistisch Verbond maakt zich sterk voor een menswaardige samenleving waarin iedereen gelijk wordt behandeld en vrij is het leven naar eigen wens vorm te geven. Want alleen vanuit vrijheid kunnen we waardevol samenleven en verbonden zijn. Ons werk is mogelijk dankzij de leden en donateurs. Lid ben je al vanaf 6 euro per maand.

Deel deze pagina

Leer andere koppige optimisten kennen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.