Direct naar de inhoud
Word lid

Team Nalatenschap & Executeurs

Ons team Nalatenschap & Executeurs beheert nalatenschappen voor het Humanistisch Verbond. Hoe doen zij dat en hoe kunt u bijdragen? Lees meer

Type content: Thema's Categorieën: Wat wij doen

Ons team Nalatenschap & Executeurs beheert middelen en nalatenschappen voor het Humanistisch Verbond. Hoe doen zij dat en hoe kunt u bijdragen?

Ons team Nalatenschap & Executeurs zorgt voor ongeveer de helft van het budget van het Humanistisch Verbond. Een groot deel van de inkomsten draagt het team direct af aan het Humanistisch Verbond. Een deel wordt gespaard en een deel wordt belegd in obligaties en aandelen om te zorgen dat het Humanistisch Verbond ook op lange termijn kan blijven werken.

Executeur

Wat moet er gebeuren als ik er niet meer ben? Het is misschien niet plezierig, maar wel goed om er eens bij stil te staan. Want wie regelt uw uitvaart? Wie zorgt ervoor dat de wensen uit uw testament worden uitgevoerd en handelt allerlei praktische zaken af? Als er in uw omgeving niet direct iemand is om dit voor u te regelen, kunt u juridische medewerkers van het Humanistisch Verbond als executeur inschakelen. De medewerkers regelen uw zaken met respect, zorg en oog voor detail.

Meer weten? Lees verder op pagina ‘Wie regelt alles na mijn overlijden?

Wie regelt alles na mijn overlijden?

Vraagt u zich wel eens af wat er allemaal moet gebeuren als u er niet meer bent? Ons team helpt u daarbij. Vraag nu informatie aan.

CBF en ANBI

De vereniging heeft zich sinds de oprichting ontwikkeld tot een professionele fondsenwervende organisatie. In 2001 heeft het Humanistisch Verbond het CBF-erkenning gekregen van het Centraal Bureau Fondsenwerving.
Het Humanistisch Verbond heeft ook de ANBI-status ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’. Dit houdt in dat Het Humanistisch Verbond als erkend goed doel geen belasting betaalt over uw erfdeel of legaat.

Meer weten?

Lees meer over de erkenning van het Humanistisch Verbond als goed doel (ANBI en CBF), de samenstelling van het bestuur en de financiële verslaglegging van het Humanistisch Verbond.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.