Direct naar de inhoud
Word lid

Stichting Socrates

Stichting Socrates, opgericht door het Humanistisch Verbond, heeft als doel om de wetenschap binnen humanistische thema’s te bevorderen.

Type content: Thema's

Stichting Socrates wil de wetenschap van actuele maatschappelijke problemen vanuit een humanistisch perspectief bevorderen. Dat doen we door humanistisch bijzonder hoogleraren te benoemen en aan te stellen. En door het onderzoek van de Socrates-hoogleraren onder de aandacht te brengen, onder meer via onze Socrates Summerschool. Hier lees je meer over de taak en het bestuur van de stichting.

Socrates-hoogleraren

Benieuwd naar alle leerstoelen, onderzoeksthema’s en vacatures? Hier vind je een overzicht van alle Socrates-hoogleraren. En voor het overzicht van al de Socrates hoogleraren over de jaren heen: klik hier.

De Socrates Summerschool

Jaarlijks organiseert Stichting Socrates in samenwerking met de ISVW en het Humanistisch Verbond de Socrates Summerschool: een tweedaags evenement waarin de Socrates-hoogleraren het humanistische denken toetsen aan actuele en tijdloze onderwerpen. Het thema in 2024 is Ecohumanisme!

Contact en informatie
Heb je vragen over Stichting Socrates?
Je kunt contact opnemen met Asefeh van Stichting Socrates via het Humanistisch Verbond: bel 020 – 5219000 of stuur een mail aan [email protected]

Deel deze pagina