Direct naar de inhoud
Word lid
Klimaatmars 2021

Onze programma’s

Vrij denken, samen leven. Het Humanistisch Verbond komt in actie voor een humane samenleving. Bekijk hier onze programma’s.

Type content: Thema's Categorieën: Wat wij doen

Ecohumanisme

Overal zie je de gevolgen van de klimaatverandering. Wat helpt jou om optimistisch te blijven – en niet bij de pakken neer te zitten?

Polarisatie en verbinding

Meningen lijken soms muurvast te zitten. De keuze is voor of tegen. Wij versus zij. We willen de stroom van vijandig wij-zij denken doorbreken. Door de mens achter de mening te blijven zien.

Laatste levensfase

We duwen de dood het liefst zo ver mogelijk weg. Maar in welke fase van je leven jij je ook bevindt: je laatste fase komt er hoe dan ook aan. Dus je kunt de dood maar beter recht in de ogen kijken.

Genderidentiteit

Stereotypes over mannelijkheid en vrouwelijkheid raken ons allemaal. Welke rollen mag je innemen, hoe zie je eruit en hoe kijkt de ander naar jou? Sta stil bij het hokjesdenken, en doorbreek het!

Vrijheid van levensovertuiging

Wereldwijd krijgen geloofsverlaters te maken met vervolging. En hoe vrij ben je in Nederland om niet te geloven als uitsluiting dreigt door de groep waar je bij hoort, je familie en vrienden?

Humanistisch geestelijke verzorging

Hoe moet ik nu verder? Hoe ga ik hiermee om? Wat maakt mijn leven de moeite waard? Humanistisch geestelijk verzorgers zijn er voor álle mensen met levensvragen.

Wij zetten in op verandering. En met succes!

Het Humanistisch Verbond is opgericht in 1946. Sindsdien hebben we veel gedaan om Nederland vrijer en humaner te maken.

Deel deze pagina

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.