Direct naar de inhoud
Word lid

Jaarverslag, bestuursverslag, keurmerk en financiële verantwoording

Het Humanistisch Verbond is een transparante, fondsenwervende organisatie met een CBF-erkenning en ANBI-status. Lees hier meer

Type content: Thema's Categorieën: Wie we zijn

Het Humanistisch Verbond is lid van Goede Doelen Nederland en beschikt over de door het  Centraal Bureau Fondsenwerving verleende erkenning als goededoelenorganisatie (voorheen het CBF-keurmerk). Deze erkenning garandeert dat er een heldere verslaglegging is.

Codes en richtlijnen

Het Humanistisch Verbond volgt de codes en richtlijnen zoals opgesteld door Goede Doelen Nederland.

Het Humanistisch Verbond heeft de ANBI-status ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’. Dit houdt in dat het Humanistisch Verbond als erkend goed doel geen belasting betaalt over uw erfdeel of legaat.

Bezoldigingsbeleid

De bestuursleden van het Humanistisch Verbond zijn actief op onbezoldigde basis. Zij kunnen onkosten declareren op basis van specificaties. De voorzitter van het Humanistisch Verbond ontvangt per kwartaal een vaste onkostenvergoeding voor reis-, verblijf-, onkosten en representatie.
De directeur wordt beloond op basis van de Regeling beloning directeuren van goede doelen ten behoeve van besturen en raden van toezicht.
Voor de honorering van de medewerkers van het Humanistisch Verbond hanteren wij de cao Welzijn en Maatschappelijk Dienstverlening.

Meer gegevens

ANBI-stukken

Deel deze pagina

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.