Direct naar de inhoud
Word lid
humanistische uitvaart

Humanistische Uitvaartbegeleiding

Iedereen verdient een waardig afscheid. De Humanistische Uitvaartbegeleiding helpt je hierbij.

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Praktische zaken rondom de uitvaart vragen om snelle beslissingen. Hoe kun je in deze hectische periode op een betekenisvolle manier afscheid nemen? De humanistische uitvaartbegeleider helpt.

Een humanistische uitvaartbegeleider werkt vanuit humanistische waarden en zorgt voor een afscheid dat precies aansluit bij wat de overledene belangrijk vond in het leven. Dit geeft het afscheid extra betekenis. 

Met spoed een humanistische uitvaartbegeleider nodig?

Limburg: 06 – 51 08 82 51
Friesland:  0517 – 4177 99
Zeeland: 06 51 94 08 61
Alle andere regio’s:   0900 900 50 30

Dit doet een humanistische uitvaartbegeleider

Lees meer of vraag de brochure aan.

Maria van de Wetering

“Mijn leven is verrijkt met de vele prachtige levensverhalen die ik mocht horen. Ik voel dat ik een steentje bij heb mogen dragen in een zo gevoelige periode in het leven van veel mensen.”
Maria van de Wetering (uitvaartbegeleider)

Onze uitvaartbegeleiders

Onze uitvaartbegeleiders bevinden zich door het hele land. Maak kennis met een uitvaartbegeleider in de buurt. 

Zelf uitvaartbegeleider worden

Humanistische uitvaartbegeleiders werken op vrijwillige basis. Op één van de moeilijkste momenten in het leven staan zij voor anderen klaar. In dit werk ben je dienstbaar, maar sta je er nooit alleen voor. Je wordt opgeleid en begeleid. Als uitvaartbegeleider maak je deel uit van een community die regelmatig samenkomt voor steun, verdieping en inspiratie.

Gesprek bij leven

Zou je graag al wat zaken willen vastleggen rondom je eigen uitvaart, maar weet je niet zo goed hoe en waar te beginnen? Het is heel menselijk dat je dit liever uitstelt. Maar er een begin mee maken kan juist ook rust geven. Met Gesprek bij Leven helpen we je bij het vormgeven van de uitvaart en schrijven we je levensverhaal op.

Over de Humanistische Uitvaartbegeleiding. Sinds 1946.
In januari 2024 is de Humanistische Uitvaartbegeleiding teruggekomen bij het Humanistisch Verbond. De twintig jaar daarvoor was het een zelfstandige stichting. Maar humanistisch uitvaartbegeleiders bestaan al langer: sinds 1946, het jaar dat het Humanistisch Verbond is opgericht. Lees meer 

Een humanistische kijk op het levenseinde  
Bij een goed leven hoort een goede dood, maar wat dat precies betekent is voor iedereen anders. Toch zijn er zaken die je laatste levensfase zo betekenisvol mogelijk kunnen maken, zoals een goede voorbereiding op de dood. Het Humanistisch Verbond zet zich daarvoor in. We agenderen, brengen persoonlijke verhalen en helpen je hoe om te gaan met de eindigheid van het leven. 

Laatste levensfase

In welke fase van je leven jij je ook bevindt: je laatste fase komt er hoe dan ook aan. Dus je kunt de dood maar beter recht in de ogen kijken.


Wie regelt alles na mijn overlijden?

Het team Nalatenschap en Executeurs staat voor je klaar.

Meer over uitvaartbegeleiding en een betekenisvol, waardig afscheid:

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.