Direct naar de inhoud
Word lid
humanistische uitvaart

Humanistische Uitvaartbegeleiding

Iedereen verdient een waardig afscheid. De Humanistische Uitvaartbegeleiding helpt je hierbij.

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Praktische zaken rondom de uitvaart vragen om snelle beslissingen. Hoe kun je in deze hectische periode op een betekenisvolle manier afscheid nemen? De Humanistische Uitvaartbegeleiding helpt.

Met spoed humanistische uitvaartbegeleiding nodig?

Limburg: 06 – 51 08 82 51
Drenthe, Overijssel, Flevoland: 0900-330 20 20
Friesland:  0517 – 4177 99
Zeeland: 06 51 94 08 61
Alle andere regio’s:   0900 900 50 30

Onze uitvaartbegeleiders

De Humanistische Uitvaartbegeleiding bevindt zich door heel het land. Maak kennis met een uitvaartbegeleider in de buurt. 

Waarom humanistische uitvaartbegeleiding?

Met de Humanistische Uitvaartbegeleiding sta je er nooit alleen voor. We bieden houvast en begeleiding in het vormgeven van de uitvaartceremonie. Samen zorgen we voor een afscheid dat aansluit bij wat de overledene belangrijk vond in het leven. Dit geeft het afscheid extra betekenis.

Lees meer over de Humanistische Uitvaartbegeleiding of vraag de brochure aan.

Zelf uitvaartbegeleider worden

Op één van de moeilijkste momenten in het leven staan onze uitvaartbegeleiders voor anderen klaar. Zij zijn opgeleide vrijwilligers. Misschien wel iets voor jou? Sluit je aan bij de Humanistische Uitvaartbegeleiding.

Gesprek bij leven

Zou je graag al wat zaken willen vastleggen rondom je eigen uitvaart, maar weet je niet zo goed hoe en waar te beginnen? Met Gesprek bij Leven helpen we je bij het vormgeven van de uitvaart en schrijven we je levensverhaal op.

Over de Humanistische Uitvaartbegeleiding. Sinds 1946.
In januari 2024 is de Humanistische Uitvaartbegeleiding teruggekomen bij het Humanistisch Verbond. De twintig jaar daarvoor was het een zelfstandige stichting. Maar humanistische uitvaartbegeleiding bestaat al langer: sinds 1946, het jaar dat het Humanistisch Verbond is opgericht. Lees meer 

Een humanistische kijk op het levenseinde  
Naast uitvaartbegeleiding doen we meer. Bij een goed leven hoort een goede dood, maar wat dat precies betekent is voor iedereen anders. Toch zijn er zaken die je laatste levensfase zo betekenisvol mogelijk kunnen maken, zoals een goede voorbereiding op de dood. Het Humanistisch Verbond zet zich daarvoor in. We agenderen, brengen persoonlijke verhalen en helpen je hoe om te gaan met de eindigheid van het leven. 

Laatste levensfase

In welke fase van je leven jij je ook bevindt: je laatste fase komt er hoe dan ook aan. Dus je kunt de dood maar beter recht in de ogen kijken.


Wie regelt alles na mijn overlijden?

Het team Nalatenschap en Executeurs staat voor je klaar.

Meer over uitvaartbegeleiding en een betekenisvol, waardig afscheid:

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.