Direct naar de inhoud
Word lid

Activiteiten

Het Humanistisch Verbond organiseert allerlei activiteiten, ook bij jou in de buurt. Bekijk onze agenda en kom ook!

Type content: Thema's Categorieën: Uncategorized

Lezingen, humanistische cafés, gespreksgroepen, voorstellingen, verdiepingsdagen, cursussen, vieringen, festivals,… In onze agenda hebben we voor ieder wat wils!

Lijst van evenementen

 • Eens in de maand samen eten, kletsen, of gewoon een goed gesprek. Dat kan. Maar je kunt ook eens in het kwartaal of halfjaar of eenmaal per jaar meedoen. Net wat je wilt. Aanhaken staat vrij!

  Categorie:
  Afdeling leiden
  Locatie: Grieks Restaurant Delphi, Leiden
 • We gaan op de laatste dinsdagmiddag van de maand met elkaar naar een film in LAB-1. Nadien praten we (onder het genot van een kop koffie, thee of iets anders) na over de film. Lees meer.

  Categorie:
  Brabant
  Locatie: LAB-1, Eindhoven
 • Hoe voer je een goed gesprek over de oorlog in Gaza? We ontdekken het samen op dinsdag 25 juni in Den Haag.

  Locatie: Op een centrale plek in Den Haag., De precieze locatie wordt bekendgemaakt na aanmelden.
 • Op donderdag 27 juni zullen we in Huis Miereveld onze maandelijkse film/thema avond houden van 19.30 – 22.00 uur. We zullen om 20 uur starten met een korte nederlandse film over een nieuwe agro-ecologische ontwikkeling. De titel van de film is JOS, de mens als nuttige soort.  Na de film willen we kort een paar voorbeelden van stadslandbouw in Arnhem laten zien, waar de gemeente een actieve rol speelt bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld wijk/buurttuinen. We hebben één of twee betrokken ambtenaren uitgenodigd om toelichting op de rol van de lokale overheid te geven.   Onze wethouder Johnas van Lammeren heeft […]

  Categorie:
  Eemland
  Locatie: Huis Miereveld, Amersfoort
 • Moving Minds

  De gespreksgroep Moving Minds. Je bent van harte uitgenodigd mee te doen, voor een keer af een langere periode. De deelnemers bepalen steeds zelf de onderwerpen.

  Locatie: Milieucentrum Utrecht, Utrecht
 • De laatste vrijdag van de maand komen we bij elkaar voor een goed gesprek over een maatschappelijk/actueel onderwerp. Lees meer.

  Categorie:
  Brabant
  Locatie: Buurtcafé De Buut, Eindhoven
 • Een goed gesprek en een mooie wandeling op vrijdagmiddag.

  Categorie:
  Drenthe
 • Hoe kunnen we meer bewust de seizoenswisselingen ervaren? Op zondag 30 juni vieren we de komst van de zomer in Groningen.

  Locatie: Tuinzaal Humanitas-gebouw, Groningen
 • De ‘governance’ (het bestuur) van het Humanistisch Verbond, die nu vrijwel alleen bij het bestuur ligt, is toe aan verdere professionalisering. Wij nodigen jou van harte uit om mee te praten

  Locatie: Boven Breda, Breda
 • Jij wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een bijzondere bijeenkomst. Het Apostolisch Genootschap (”plaats van religieus humanistische zingeving”, ApGen) en het Humanistisch Verbond (HV) organiseren een gezamenlijke High tea in het kader van Ontmoeten. De levensbeschouwingen van beide organisaties liggen dicht bij elkaar. Het betreft dan ook een kennismakingsmiddag, met uitwisseling van elkaars gedachten. Na korte inleidingen door mensen van beide organisaties gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Verdeeld over maximaal 10 tafels met elk zes personen, en onder het genot van thee/koffie/e.d. met heerlijke versnaperingen, ontmoeten we elkaar in een informele sfeer.We stellen ons aan elkaar voor […]

  Categorie:
  rotterdam-rijnmond
 • In juni geen zindag, maar een seizoensviering. Klik hier voor alle informatie Aanmelden: Stuur een mailtje naar [email protected]

  Categorie:
  Groningen
  Locatie: Tuinzaal Humanitasgebouw, Groningen
 • Humanistisch Verbond afdeling Haarlemmerland start een serie filosofische wandelingen.
  Bij deze serie staat het thema Levenskunst centraal.
  De eerste wandeling vindt plaats op zondag 30 juni vanaf 10 uur. Lees meer, geef je op en wandel mee!

  Categorie:
  Haarlemmerland
  Locatie: Start bij Theehuis "De Haarlemmerhout", Haarlem
 • Eind juni gaan we wandelen door het Renkums beekdal, een prachtig natuurgebied met bos en draslanden, waar je via (vlonder)paden doorheen loopt. De afstand is ongeveer 6 kilometer, zo’n anderhalf uur lopen. Waar in de loop der eeuwen het landschap veranderde van sprengenbeken met watermolens tot een bloeiende industrie, gloort nu een natuurlijk beekdal met hoogteverschillen, beken en natte graslanden. Zo is een natuurgebied ontstaan van de Veluwe tot aan de uiterwaarden van de Rijn. VoorbehoudDe wandeling gaat door bij redelijk of goed weer. Deelnemers ontvangen één dag van tevoren een e-mail over doorgang van de wandeling.

  Categorie:
  Arnhem-Rijnstreek
  Locatie: Parkeerplaats Eethuys Airborne, Rnkum
 • Klimaat, milieu en biodiversiteit zijn wereldwijd hot items. Maar hoe staat het er eigenlijk in Groningen voor met de natuur?

  Categorie:
  Groningen
  Locatie: Grand Theatre, Groningen
 • Tentoonstelling Tegenpolen

  In samenwerking met Slot Loevestein brengt het Humanistisch Verbond de tentoonstelling Tegenpolen: een zintuigelijke en verdiepende ervaring van polarisatie door de eeuwen heen.

  Categorie:
  Amsterdam-Amstelland
  Locatie: Slot Loevestein, Poederoijen
 • De ‘governance’ (het bestuur) van het Humanistisch Verbond, die nu vrijwel alleen bij het bestuur ligt, is toe aan verdere professionalisering. Wij nodigen jou van harte uit om mee te praten

 • Hoe voer je een goed gesprek over de oorlog in Gaza? We ontdekken het samen op dinsdag 2 juli in Amsterdam.

  Locatie: Op een centrale plek in Amsterdam., De precieze locatie wordt bekendgemaakt na aanmelden.
 • De historisch-filosofische wandeling vindt plaats op woensdag 3 juli 2024, zet het alvast in je agenda! In deze wandeling door Voorburg lopen we van Hofwijck naar de Oude Kerk en ontdekken welke filosofen en filosofische stromingen Voorburg hebben aangedaan.

  Categorie:
  Haaglanden
 • Bijeenkomst om met elkaar van gedachten te wisselen over de achtergronden van de oorlog.

  Categorie:
  Drenthe
  Locatie: Ontmoetingshuis naast de Bonifatiuskerk, Vries
 • Waarom liggen in Amsterdam de filosofen op straat? En wat heeft dat te maken met de grotere pers- en geloofsvrijheid van Amsterdam in de 17e eeuw? Ontdek via de filosofietegelroute hoe de relatieve vrijheid van Amsterdam een belangrijke rol speelde voor grote filosofen zoals Descartes, Hobbes en Spinoza. De gids is Guus Bakker.

  Categorie:
  Amsterdam-Amstelland
  Locatie: Startpunt: De Brakke Grond, Amsterdam
 • Wandel mee met Humanistisch Verbond Groningen. We gaan wandelen in Natuurplaats Noordsche Veld tussen Norg en Donderen. Parkeren Vanuit Donderen neem je de weg N858. Na passage van de Roderweg, rechts van de weg, ga je na 100 meter linksaf het bospad in naar de parkeerplaats bij het theehuis. (maps) Eindlocatie Na afloop koffie drinken bij het theehuis. (maps) Bijzonderheden De afstand van de wandeling is 3 á 4,5 km. Consumpties zijn voor eigen rekening.

  Categorie:
  Groningen
  Locatie: Start: Theehuis Natuurplaats Noordsche Veld, Norg
 • De inhoud van deze activiteit wordt geplaatst wanneer er meer bekend is.

  Locatie: TBA, Utrecht
 • Wandel mee met Humanistisch Verbond Drenthe

  Categorie:
  Drenthe
  Locatie: Anneke Aangeenbrug, Assen
 • Een documentaire (63 min.) over de zoektocht van drie biologische boeren in de akker- en glastuinbouw.Gevolgd worden akkerbouwer Mees Visser, glastuinbouwer Frank de Koning en strokenteler Cornelis Mosselman in hun worsteling om hun verlangen naar een duurzame voedseltransitie vorm te geven. Hun verhalen worden in een historische context geplaatst. Tevens worden relevante onderwerpen belicht in de gesprekken die zij voeren.

  Categorie:
  Drechtsteden
  Locatie: Filmtheater De Witt, Dordrecht
 • Wandel mee met Humanistisch Verbond Groningen. We gaan wandelen bij De Bulten tussen Annen en Spijkerboor. Parkeren Vanuit centrum Annen volgt men de weg naar Spijkerboor. Na ongeveer 500 meter slaat men bij de tweede weg “De Hullen” rechtsaf.De weg krijgt vervolgens de naam De Bulten. In het centrum kunt u ook de bordjes Breezand Recreatie volgen.Na Breezand Recreatie, De Bulten 4, kom je bij een T-splitsing uit waarbij de parkeerplaats ligt. (maps) Eindlocatie Na afloop koffie drinken bij Breezand Recreatie. Bijzonderheden De afstand van de wandeling is 3 á 4,5 km. Consumpties zijn voor eigen rekening.

  Categorie:
  Groningen
  Locatie: Start: Parkeerplaats nabij Breezand Recreatie, Annen
 • Wandel mee met Humanistisch Verbond Drenthe

  Categorie:
  Drenthe
  Locatie: 't Hoes van Hol-An, Aalden
 • Wandel mee met Humanistisch Verbond Groningen. We gaan wandelen bij Zeegse Parkeren bij Restaurant De Drentsche Aa, Ruiterweg 2 te Schipborg. (maps) Eindlocatie Na afloop koffie drinken bij De Drentsche Aa. Bijzonderheden De afstand van de wandeling is 3 á 4,5 km. Consumpties zijn voor eigen rekening.

  Categorie:
  Groningen
  Locatie: Start: Parkeerplaats bij Restaurant De Drentsche Aa, Schipborg
 • Cursus: Humanisme – Arnhem

  Wat vind jij belangrijk? Welke waarden horen daarbij? Laat je inspireren door het humanisme. Doe de cursus.

  Categorie:
  Arnhem-Rijnstreek
  Locatie: De Wasserij, Arnhem, Arnhem
 • Waarom liggen in Amsterdam de filosofen op straat? En wat heeft dat te maken met de grotere pers- en geloofsvrijheid van Amsterdam in de 17e eeuw? Ontdek via de filosofietegelroute hoe de relatieve vrijheid van Amsterdam een belangrijke rol speelde voor grote filosofen zoals Descartes, Hobbes en Spinoza. De gids is Vincent van Wijk.

  Categorie:
  Amsterdam-Amstelland
  Locatie: Startpunt: De Brakke Grond, Amsterdam
 • Klimaat, milieu en biodiversiteit zijn wereldwijd hot items. Maar hoe staat het er eigenlijk in Groningen voor met de natuur?

  Categorie:
  Groningen
  Locatie: Humanistisch Centrum, Groningen
 • Humanisme is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Doe de kennismakingscursus.

  Categorie:
  Groningen
  Locatie: Humanistisch Centrum, Groningen
 • Humanisme is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Doe de kennismakingscursus.

  Categorie:
  Arnhem-Rijnstreek
  Locatie: De Wasserij, Arnhem, Arnhem
 • Van ego naar eco. Waar staan wij als mens binnen de huidige klimaatnoodtoestand?

  Locatie: Internationale School voor Wijsbegeerte, Leusden
 • Humanisme is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Doe de kennismakingscursus. Lees meer.

  Categorie:
  Afdeling leiden
  Locatie: Nieuwe Energie, Leiden
 • Humanisme is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Doe de kennismakingscursus. Lees meer.

  Categorie:
  Fryslân
  Locatie: Proeflokaal Wouters, Leeuwarden
 • Waarom leef ik zo? Hoe kies ik wat bij mij past? En wat betekent vriendschap voor mij? In deze cursus ga je op zoek naar antwoorden.

  Categorie:
  Drenthe
 • De inhoud van deze activiteit wordt geplaatst wanneer er meer bekend is.

  Locatie: TBA, Utrecht
 • Bij de Bibliotheek Midden-Brabant organiseert Marion Smit de cursus Filosofisch gesprek. Lees meer …

  Categorie:
  Brabant
  Locatie: De Bibliotheek LocHal, Tilburg
 • Klimaat, milieu en biodiversiteit zijn wereldwijd hot items. Maar hoe staat het er eigenlijk in Groningen voor met de natuur?

  Categorie:
  Groningen
  Locatie: Humanistisch Centrum, Groningen
 • Zou je graag stil staan bij je abortuservaring? En deze met andere mensen in een veilige sfeer delen? Dan is deze gespreksgroep misschien wel iets voor jou.

 • Bij HUMA-café in Amsterdam vertelt iemand eens per maand over levenskunst, filosofie of actuele maatschappelijke vraagstukken. Denk mee, ga mee in gesprek.

  Categorie:
  Amsterdam-Amstelland
  Locatie: Perdu, Amsterdam
 • Cursus: Humanisme – Assen

  Wat vind jij belangrijk? Welke waarden horen daarbij? Laat je inspireren door het humanisme. Doe de cursus. Lees meer.

  Categorie:
  Drenthe
  Locatie: Humanitas Assen, Assen
 • Waarom leef ik zo? Hoe kies ik wat bij mij past? En wat betekent vriendschap voor mij? In deze cursus ga je op zoek naar antwoorden.

  Categorie:
  Groningen
  Locatie: Humanistisch Centrum, Groningen
 • Bij HUMA-café in Amsterdam vertelt iemand eens per maand over levenskunst, filosofie of actuele maatschappelijke vraagstukken. Denk mee, ga mee in gesprek.

  Categorie:
  Amsterdam-Amstelland
  Locatie: Perdu, Amsterdam
 • Bij HUMA-café in Amsterdam vertelt iemand eens per maand over levenskunst, filosofie of actuele maatschappelijke vraagstukken. Denk mee, ga mee in gesprek.

  Categorie:
  Amsterdam-Amstelland
  Locatie: Perdu, Amsterdam
 • Vrijdenkplaats: Utrecht

  De inhoud van deze activiteit wordt geplaatst wanneer er meer bekend is.

  Locatie: TBA, Utrecht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.