Uit de test komt naar voren dat jij nog geen overtuigd humanist bent. Maar daar kan verandering in komen! Maak nu kennis met het Humanistisch Verbond.

Welk verbond?

Het Humanistisch Verbond is de enige organisatie die zich inzet voor een vrije en humane samenleving. Wij vinden dat jij vrij bent om over je eigen leven, liefde, denken en dood te beslissen. Omdat die vrijheid continu onder druk staat, zijn wij er: wij komen op voor jouw vrijheden. Dat doen we al bijna 75 jaar succesvol, in Nederland en ook daarbuiten.

Maak kennis. Schrijf je nu in de voor tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang de gratis special van ons magazine HUMAN INC over identiteit: wat maakt jou tot wie je bent?

human inc september 2020

“Ik zag hoe belangrijk het is om je te verenigen. Niet alleen door samen te komen met gelijkgestemden, maar ook om bepaalde thema’s, – zoals afstappen van je geloof -, bespreekbaar te maken.”

“Het voelde heel vanzelfsprekend, noodzakelijk zelfs, om lid te worden van het Humanistisch Verbond. Jullie dragen uit waar ik voor sta: een progressief geluid.”

Humanistisch Verbond - sinds 1946

In 2021 bestaat het Humanistisch Verbond 75 jaar. Sinds de oprichting hebben we veel gedaan om Nederland vrijer en humaner te maken.

“Ik heb me voor allerlei zaken hard gemaakt waaronder een openbaar bejaardentehuis. Tegenwoordig zijn buitenkerkelijken in de meerderheid, maar met die positie doen we te weinig.”

“Ik dacht: ik hoef geen strijd meer te leveren voor bepaalde rechten. Maar een samenleving is iets dynamisch en onderwerpen zoals mensenrechten en gelijkwaardigheid zijn aan erosie onderhevig.”