De stellingen zijn misschien wat zwart-wit tegenover elkaar gezet. Maar onze boodschap is serieus en jouw keuzes laten zien: jouw gedachtegoed vertoont humanistische neigingen. Doe er iets mee! Als jij deze humanistische waarden net zo belangrijk vindt als wij, sluit je dan aan. Want om echt vrij te zijn heb je elkaar nodig. 

Weet je genoeg? Word hier lid!

Welk verbond?

Het Humanistisch Verbond is de enige organisatie die zich inzet voor een vrije en humane samenleving. Wij vinden dat jij vrij bent om over je eigen leven, liefde, denken en dood te beslissen. Omdat die vrijheid continu onder druk staat, zijn wij er: wij komen op voor jouw vrijheden. Dat doen we al bijna 75 jaar succesvol, in Nederland en ook daarbuiten.

Wat kun jij doen?

Wij komen in actie, maar kunnen dit niet alleen. Onze leden zijn van groot belang bij onze acties. Je draagt bij aan een krachtig humanistisch geluid én je krijgt er een hoop andere dingen voor terug. Maak die vuist voor onze belangrijkste vrijheden!

MAAK HET VERSCHIL

Kom op voor een vrije samenleving en word nu lid van het Humanistisch Verbond! Twijfelaars bestellen eerst een gratis proefnummer van ons magazine HUMAN INC.

“Het voelde heel vanzelfsprekend, noodzakelijk zelfs, om lid te worden van het Humanistisch Verbond. Jullie dragen uit waar ik voor sta: een progressief geluid.”

Humanistisch Verbond - sinds 1946

In 2021 bestaat het Humanistisch Verbond 75 jaar. Sinds de oprichting hebben we veel gedaan om Nederland vrijer en humaner te maken.

“Ik zag hoe belangrijk het is om je te verenigen. Niet alleen door samen te komen met gelijkgestemden, maar ook om bepaalde thema’s, – zoals afstappen van je geloof -, bespreekbaar te maken.”

“Ik heb me voor allerlei zaken hard gemaakt waaronder een openbaar bejaardentehuis. Er was er alleen een voor katholieke en protestante komaf. Tegenwoordig zijn buitenkerkelijken in de meerderheid, maar met die positie doen we te weinig.”

“Ik dacht: ik hoef geen strijd meer te leveren voor bepaalde rechten. Maar een samenleving is iets dynamisch en onderwerpen zoals mensenrechten en gelijkwaardigheid zijn aan erosie onderhevig.”