75 jaar Humanistisch Verbond

Het Humanistisch Verbond vierde dit jaar het 75-jarig bestaan. Een bijzonder jaar waarin we een belangrijk thema onder de aandacht wilden brengen: vrijdenken. Zonder vrijdenken geen vrije samenleving.

Het was een succesvol jaar. Samen met het Amsterdam Museum organiseerden we de tentoonstelling Vrijdenkers: van Spinoza tot nu, samen met omroep HUMAN een uitgezonden debat, en we lanceerden de landelijke campagne ‘Hoe vrij denk jij?’. In deze video ben je in één minuut bij.

Leven, liefde, denken en dood

Ook kwamen we in actie om in vrijheid over je eigen leven, liefde, denken en dood te kunnen beslissen. Een greep uit onze acties:

 • De Ongemakkelijke Kieswijzer geeft inzicht welke partij het beste bij je past als het gaat om leven, liefde, denken en dood
 • Op de dag dat het opengestelde huwelijk 20 jaar bestond, riepen we op tot juridische erkenning van meerouderschap
 • We gingen met politici in gesprek over discriminatie van alleenstaanden
 • Samen met VARA-programma BOOS van Tim Hofman kwamen opnieuw in actie om intimidatie bij abortusklinieken tegen te gaan
 • Met deze video van een minuut ben je meteen op de hoogte van alle acties.

  Inspiratie voor het leven

  Met onze lezingen, cursussen en debatten biedt het Humanistisch Verbond inspiratie voor een veerkrachtig leven. De humanistisch geestelijk verzorgers zijn er voor begeleiding bij complexe levensfases en lastige levensvragen. Bekijk hier wat we in 2021 op dit gebied hebben gedaan.

  De kracht van de vereniging

  Het Humanistisch Verbond is een vereniging. Zonder onze leden is er geen sterk humanistisch geluid in de samenleving. Dan blijft het stil.

  Dankzij de leden, de afdelingen en het internationale samenwerkingsverband is het humanistische geluid in Nederland en buiten de landsgrenzen hoorbaar, zichtbaar en voelbaar. Vrijheid vraagt om vereniging. Met elkaar staan we voor een vrije en humane samenleving. Met meer dan 17 duizend leden zijn we een groeiende, krachtige vereniging.

  Ben je nog geen lid? Met een lidmaatschap maak je het verschil. En dat voor maar zes euro per maand. Schrijf je vandaag nog in.

  Sluit je aan bij de groeiende humanistische beweging

  Het Humanistisch Verbond komt op voor jouw vrijheden. Maar dat kunnen we niet alleen. Voor vrijheid moeten we ons verenigen. Doe mee.

  VRIJ DENKEN, SAMEN LEVEN. SINDS 1946.  

  Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. We komen in actie als keuzes over leven, liefde, denken en dood in gevaar komen. Dankzij onze leden is dit werk mogelijk. Sluit je aan bij de groeiende humanistische beweging. Word vandaag nog lid! 

  Schermafbeelding-2019-06-07-om-11.01.19

  Fiona Fortuin

  hoofd campagne en communicatie

  Profiel-pagina