Direct naar de inhoud
Word lid

Stop intimidatie bij abortusklinieken

Vrouwen bij abortusklinieken worden steeds vaker lastiggevallen door anti-abortusdemonstranten. Ze worden geïntimideerd, agressief benaderd en misleid. Dit moet stoppen. Teken voor vrije toegang tot abortusklinieken.

Oplossing: bufferzones

Iedereen heeft het recht om te demonstreren, maar vrouwen moeten veilig en ongestoord de kliniek kunnen bezoeken. Bufferzones zijn een oplossing. Anti-abortusdemonstranten worden daarmee op afstand gehouden zodat vrouwen ongehinderd naar binnen kunnen. Onder meer in Engeland, Australië en Canada hebben bufferzones hun kracht al bewezen. Waarom in Nederland nog langer wachten?

Wie ontvangt deze petitie? 

We overhandigen deze petitie aan alle gemeenten met een abortuskliniek. Zij zijn verantwoordelijk voor de klinieken en de veiligheid van de burger. Gemeenten mogen niet langer de ogen te sluiten voor dit groeiende probleem en moeten tot een oplossing komen. Bufferzones zijn een oplossing.

Het Humanistisch Verbond staat voor een samenleving waarin je vrij bent om te kiezen wie je lief wilt hebben, hoe je wilt leven en hoe je wilt sterven. Wanneer de vrijheid om te kiezen in het geding is, komen we in actie. Zo ook bij abortus. Teken de petitie.

Laatst waren de sloten van de kliniek dicht gekit. En waren er rondom de kliniek en in de lift stickers geplakt met de tekst ‘abortus is moord.
Gerrit Zomerdijk, directeur Gynaikon Klinieken

Deel dit

Lees meer over deze campagne

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.