Voor lang niet iedereen in Nederland is de liefde goed geregeld.

Wist je bijvoorbeeld dat een behoorlijk aantal kinderen dat door meer dan twee liefdevolle ouders wordt opgevoed niet door de wet erkend worden? De regering blijft wetgeving uitstellen die voor de erkenning van kinderen zo belangrijk is.

En wist je dat je het recht hebt om mee te verhuizen als je partner wordt opgenomen in een verpleeghuis? Weinig ouderen weten dat. Hierdoor worden innig geliefden, soms na tientallen jaren huwelijk, harteloos van elkaar gescheiden. Met groot verdriet tot gevolg.

De vrijheid en de liefde tussen mensen verdient meer ruimte. Wij sturen een liefdesbrief naar de Tweede Kamer waarin we vragen om aanpassing van de huidige wet.

Een paar weken terug kwam het Humanistisch Verbond met de door vele omarmde Liefdesverklaring. Een reactie op de liefdeloze Nashville-verklaring. We riepen iedereen op vrijheden te verdedigen. Want: liefde = liefde. Of je nu hetero, homo, of bi bent. De Verklaring is door meer dan 52.000 mensen ondertekend en aan de Tweede Kamer overhandigd. Maar in meer situaties staat de liefde onder druk. Daarom deze Liefdesbrief.

Onze liefdesbrief is onderweg naar Den Haag

Lees hem hier.

Schermafbeelding-2019-06-07-om-11.01.19

Fiona Fortuin

hoofd campagne en communicatie

Profiel-pagina