Direct naar de inhoud
Word lid

Stem jij voorbij je eigen belang?

gemeenteraadsverkiezingen

De samenleving kan wel wat meer vrijheid, gelijkheid en solidariteit gebruiken. De gemeenteraadsverkiezingen zijn hét moment om dat voor elkaar te krijgen.

Wij voeren campagne. We zeggen niet op wie je moet stemmen. Wel willen we zoveel mogelijk mensen meegeven dat je kunt stemmen op iets groters dat voorbij gaat aan individuele voordelen en persoonlijke belangen. Stem voor de gemeente waarin je wil leven.

Vind jij dit ook? Doe dan mee. Haal de poster in huis en verspreid de boodschap. Je krijgt er ook nog eens 3 stickers bij. Vul het bestelformulier hieronder in en je ontvangt het pakket zo snel mogelijk thuis. Meedoen kost niks!

Ga mee de straat op

Op 10 en 11 maart gaat het Humanistisch Verbond de straten op van Rotterdam, Dordrecht, Den Haag, Haarlem, Amsterdam en Utrecht om campagne te voeren. Leuk als je aanhaakt, al is het maar een uurtje. Laat ons weten in welke stad je mee wilt doen. Meld je aan bij Lois Trijnes via [email protected] en laat haar weten in welke stad je meedoet.

Waar bemoeit het Humanistisch Verbond zich mee?

De wereld waar je écht in wilt leven is niet een wereld waarin jij het vooral voor elkaar hebt, waarin jouw lasten laag zijn en jouw kansen op geluk en welvaart groot, maar die van de ander… ‘tja, daar moet die ander dan maar op stemmen.’

Doordat de samenleving steeds individualistischer wordt, zijn we steeds meer op onszelf aangewezen. Niet zo gek dus dat we kiezen voor ‘eigen boontjes doppen’. Maar zou het niet veel beter zijn als we minder stemmen voor het veiligstellen van onze eigen portemonnee en juist meer vanuit een overstijgend, groter perspectief: wat is ook goed voor ‘de ander’, voor de samenleving als geheel?

Daarom bemoeit het Humanistisch Verbond zich met deze gemeenteraadsverkiezingen. Wij zijn geen politieke partij, maar een organisatie die zich sterk maakt voor een vrije en humane samenleving. Een samenleving waarin we gelijk zijn en oog hebben voor elkaar. We beschermen de humanistische waarden waar onze democratie op is gebouwd. Een democratie waarin mensen verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf én de ander. Want voor vrijheid en gelijkheid heb je elkaar nodig.

We vertellen je niet op wie je zou moeten stemmen. Maar we willen je wel meegeven dat ook jouw stem voor positieve verandering kan zorgen. Dus op wie je ook stemt 14, 15 of 16 maart, stem voorbij je eigen belang. Stem op de gemeente waar je in wilt leven!

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.