Je werkt mee aan het ontwikkelen van dit programma middels onderzoek naar en communicatie over burgerschap en levensbeschouwelijke ontwikkeling in het onderwijs. Het programma is erop gericht om de maatschappelijke en politieke beeldvorming te beïnvloeden richting meer vrijheid van leerlingen om hun eigen levensbeschouwing te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via het Humanistisch Vormingsonderwijs. Verder ondersteun je de programmamanager inhoudelijk en praktisch bij verschillende activiteiten, zoals het opzetten van een nieuwsbrief voor ouders en het ontwikkelen van lesmateriaal. Er is veel ruimte om mee te denken over de inhoud en jezelf te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie over het programma hier.

Wie zijn wij?

Vrij denken, samen leven. Dat is niet altijd vanzelfsprekend en staat vaak onder druk. Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die opkomt voor de vrijheid zelf te bepalen over je leven, liefde, denken en dood. Want alleen in vrijheid kunnen we waardevol samenleven. En de humanistische beweging groeit. We tellen inmiddels 15.000 leden en donateurs.

Het Humanistisch Verbond werkt nadrukkelijk twee kanten op. We agenderen. We zetten ons in om de belangrijkste thema’s op de politieke en maatschappelijke agenda’s te krijgen. En we inspireren. We voeden de geest met onze cursussen, debatten, evenementen en lezingen.

Wij zoeken iemand

• Die ervan houdt door te denken maar ook de handen uit de mouwen te steken;
• Interesse heeft in het humanisme en de bijbehorende thema’s;
• Kennis heeft van levensbeschouwing/burgerschap/onderwijs;
• Een hbo of universitaire opleiding volgt op het gebied van humanistiek/levensbeschouwing/onderwijs/politiek/sociale wetenschappen;
• Graag wil leren.

Wij bieden

• Een interessante en uitdagende stageplek voor 12-24 uur per week voor een periode van 3 – 6 maanden. De start- en einddatum is in overleg te bepalen; het liefst zo snel mogelijk. Meer uren in overleg misschien mogelijk.
• Intensieve begeleiding in een jong en maatschappelijk betrokken team, in een organisatie van ongeveer 20 medewerkers.
• Een stagevergoeding is € 350 per maand op basis van 36 uur per week

Interesse?

Stuur je CV en motivatie naar Mark Bos [email protected]