Ben jij communicatief sterk, maatschappelijk betrokken én wil je tijdens je stage meer dan alleen koffie halen en post wegbrengen? Kortom: wil je de wereld beter en menselijker maken met prachtige campagnes? Word dan stagiair op de afdeling Campagne & Communicatie van het Humanistisch Verbond!

Wie zijn wij?

Het Humanistisch Verbond is de organisatie die zich sterk maakt voor een menswaardige samenleving waarin iedereen gelijk wordt behandeld en vrij is het leven naar eigen wens vorm te geven. We organiseren debatten en cursussen, en staan pal voor menswaardigheid. Op onze belangrijkste thema’s voeren we campagne, zoals de vrijheidscampagne en de campagne om abortus uit de taboesfeer te halen. We zoeken iemand die wil meewerken aan onze acties omtrent vrijheid van leven, liefde, denken en dood en het ontwikkelen van onze nieuwe merkpositie.

Op de afdeling Campagne & Communicatie is plek vrij voor twee stagiair(e)s voor een periode van 3 – 6 maanden. De startdatum en einddatum is in overleg te bepalen, afhankelijk van je wensen en de eisen van je studie.

Wat ga je doen?

Samen met ons denk je na over de strategie van de campagnes, en zorg je er mede voor dat onze acties gehoord en gezien worden – via social media, nieuwsbrieven, website en pers. Je leert hoe je politiek en maatschappelijk beladen campagnes voert vanuit humanistische waarden.

Wie zoeken we?

  • HBO of WO-student, bijvoorbeeld in de richting van communicatie, journalistiek, politicologie of sociologie (let op, je moet nog studeren/ingeschreven staan om stage te kunnen lopen)
  • Je hebt een vlotte pen: van een pakkende social post tot een brief naar een politicus… je kunt al goed teksten schrijven (en wil dat hier verder ontwikkelen)
  • Je bent online handig, durft zelf initiatief te nemen en hebt affiniteit met humanisme en/of onze thema’s
  • Je bent graag op de hoogte van wat zich op politiek, maatschappelijk en levensbeschouwelijk vlak in Nederland (en in de wereld) afspeelt

Wat bieden wij?

  • Een interessante en uitdagende stageplek in een klein team, in een organisatie van 20 medewerkers.
  • Een stagevergoeding is € 350 per maand op basis van 36 uur per week.

Interesse?

Stuur je CV en motivatiebrief naar Fiona Fortuin: [email protected]
Let op: deze vacature heeft geen reageerdeadline, reageren kan doorlopend het hele jaar maar vol=vol, we hebben meestal ruimte voor 2 stagiars tegelijk. Vermeld in je brief in elk geval ook specifieke vereisten of wensen aan inhoud, duur, en startdata. En geef uiteraard aan wat je meebrengt, maar ook aan wat je bij ons wil leren!

Schermafbeelding-2019-06-07-om-11.01.19

Fiona Fortuin

hoofd campagne en communicatie

Profiel-pagina