beeld Spinoza
Beeld door: Nanda van Bodegraven

Het resultaat is een serie podcasts die je vanaf 25 juni om 14:00 uur in the air kunt beluisteren tijdens de Spinozafietsroute. De fietsroute voert langs elf Spinoza-zitbanken, met hele speciale armleuningen in de vorm van -meestal- een dier uit de omgeving. Elf 3D-geprinte kunstwerken, gemaakt van gerecycled afvalplastic. De banken staan in de stadsnatuur tussen het Spinoza beeld in Amsterdam Centrum en het Nelson Mandela park in de Bijlmer.

Bij elke bank kun je een podcast beluisteren, waarin vanuit verschillende invalshoeken door wetenschappers onderzocht wordt of de mens deel is van de natuur, zoals Spinoza beweerde. En biologen van Artis die vertellen over het leven van dieren en planten in de omgeving.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt dankzij een legaat van een van onze -overleden- leden, die niet wilde dat zijn naam bekend werd gemaakt maar die wij postuum opnieuw graag gedenken.

Wil je bij de feestelijke lancering van de Spinozafietsroute zijn op 25 juni, tussen 14:00 en 17:00 uur? Maximaal 75 personen kunnen deelnemen. De fietstocht is coronaproof ingericht: per tijdsslot van 10 minuten mogen 4 fietsers starten. Lees meer en meld je aan via humanistischverbond.nl/spinozafietsroute

Na de lancering kan je de fietsroute gratis fietsen wanneer je maar wilt (deze is vanaf 26 juni te vinden op vrijheidvanamsterdam.nl).

amsterdam_lucht_jpg

Afdeling Amsterdam Amstelland

Zelf denken, samen leven

Inspiratie, zingeving en filosoferen vanuit het humanistisch denken in Amsterdam en omgeving.
Profiel-pagina