Hulde voor de Socrateslezing van Rob Wijnberg zondag, waarin hij de geschiedenis van de waarheid en de huidige tijdgeest schetst en ons meeneemt in een hoopvol alternatief voor ‘eigen feiten eerst’.

Geweldig om hiermee het jaar in te luiden, in het prachtige DeLaMar theater, en om dit met zovelen live te mogen beleven. Met applaus de nieuwsgierigheid en het enthousiasme door de zaal te laten klinken. De geest te laten prikkelen door een vernieuwende zienswijze.

Rob Wijnberg houdt zich aanbevolen voor suggesties voor een mooie term die het post-post-postmodernisme omschrijft: een nieuw soort realisme, een andere waarheidsbeleving, die gestut is op de samenwerking – en het wederzijds vertrouwen – die de mens als soort op deze planeet typeert. Roept u maar!

Doorpraten: wat is jouw waarheid?

Kennismaken met humanisme

Hoe kan het humanisme bijdragen aan verbondenheid in deze tijden van individualisme?  Hoe kan je omgaan met tegenstrijdigheden tussen je kernwaarden en je leefstijl? Wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag voor staat? Hoe blijf je kritisch denken en tegelijkertijd luisteren naar een ander, ook als iemands mening sterk verschilt met de jouwe?

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt bij het maken van je dagelijkse keuzes. Denkers als Erasmus, Arendt en Manschot helpen je hierbij. In gesprek met elkaar beoefen je meteen een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Je kunt meedoen op 1 maart of 26 april. Meld je aan!

Ja ik doe mee op 1 maart

amsterdam_lucht_jpg

Afdeling Amsterdam Amstelland

Zelf denken, samen leven

Inspiratie, zingeving en filosoferen vanuit het humanistisch denken in Amsterdam en omgeving.
Profiel-pagina