Direct naar de inhoud
Word lid

Remco Peeters (penningmeester)

Remco Peeters is penningmeester van het bestuur van het Humanistisch Verbond. 

Remco Peeters noemt zich al jaren humanist. Zes jaar geleden werd hij lid van het Humanistisch Verbond. Enige tijd was hij de penningmeester van de afdeling Zwolle en besloot nu zijn kennis en ervaring in te zetten voor het landelijk bureau.

“Al op vrij jonge leeftijd begon ik na te denken over de grote vragen van het leven. Dit kwam onder andere doordat ons gezin veel te maken had met ernstige ziektes; mijn zus was geestelijk gehandicapt en woonde in een internaat en ik had een broer die op jonge leeftijd een hersentumor kreeg.”

“Mijn gehele volwassen leven voel ik mij al humanist, maar pas ongeveer zes jaar geleden werd ik lid.” Sindsdien voelt Remco zich zeer betrokken bij de activiteiten van het Humanistisch Verbond.

Remco heeft veel ervaring met het beheren van de financiën. Na zijn studie hoger sociaal agogisch onderwijs aan de Hogeschool in Arnhem en bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit is hij altijd werkzaam geweest bij gemeentelijke overheden, en daarbinnen de laatste jaren vooral op het terrein van bedrijfsvoering en financiën. Sinds 2016 is hij werkzaam als zelfstandig interimmanager.

“Ik zal me ervoor inzetten dat de middelen van het Humanistisch Verbond goed worden beheerd en dat op een transparante manier verantwoording wordt afgelegd over de besteding van de middelen. En natuurlijk zal ik mij als een waar ambassadeur opstellen van het humanistisch gedachtengoed!”

Deel dit

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.