feminist march 2023

Stereotypes over mannelijkheid, vrouwelijkheid en seksualiteit raken ons allemaal. Welke rollen mag je innemen, hoe zie je eruit, wie mag je liefhebben en hoe kijkt de ander naar jou? Hoe je je ook identificeert, er zijn allerlei hokjes waarin je moet passen. Maar zou de wereld niet mooier zijn als iedereen écht zichzelf kon zijn?

Helaas. Mensen die uit hun hokje willen stappen worden gediscrimineerd of krijgen zelfs te maken met geweld. En de anti-genderbeweging, die zich inzet voor het behoud van de traditionele opgelegde normen op het gebied van gender en seksualiteit, wint steeds meer terrein. Tijd voor actie. Wij zeggen: hen, hij of zij, laat iedereen vrij! Toon je solidariteit met de lhbtiq+-gemeenschap en loop met ons de Pride Walk 2023.

  • Datum: zaterdag 22 juli 2023
  • Locatie: De Dam, Amsterdam. De Walk loopt vanaf de Dam naar het Museumplein, waar aansluitend het Queer Fest plaatsvindt
  • Tijd: 12:00 start bij de Dam, 13:00 lopen naar Museumplein

 

 

Verdere praktische informatie, bijvoorbeeld over waar en wanneer we precies verzamelen, krijg je van ons in je mailbox. 

Heb je andere vragen? Stel ze via de mail aan Elena via [email protected]

Doorbreek het hokjesdenken!

Het Humanistisch Verbond staat voor vrijheid en zelfbeschikking, zonder beperkende kaders waaraan je moet voldoen. Je beslist zelf wie je wilt zijn en wie je liefhebt. Helaas wint overal in de wereld het conservatieve gedachtegoed terrein. Mensen die niet aan de opgelegde normen voldoen worden gediscrimineerd of krijgen zelfs te maken met geweld.

Van oudsher komen wij op voor minderheden. We spreken onze steun uit voor de lhbtiq+-gemeenschap, stimuleren het gesprek over genderhokjes en komen op voor de rechten van iedereen die hier niet in past. Lees hier meer over ons thema Genderidentiteit en hoe jij ons werk kunt steunen.