Direct naar de inhoud
Word lid
Gay pride demonstratie love is love

Pride Amsterdam: kom met ons in actie!

‘My gender, my pride’. Dat is dit jaar het thema van de Pride Amsterdam. Daar passen onze gesprekskaarten Het Gendergesprek goed bij, niet waar? Help ons deze te verspreiden! Kom met ons in actie en vul het formulier in om je aan te melden.

Waarom Het Gendergesprek?

Nederlanders zijn negatiever gaan denken over genderdiverse personen. Onbegrip speelt hierin een grote rol. Daarom heeft het Humanistisch Verbond Het Gendergesprek ontwikkeld: gesprekskaarten die ons uitdagen voorbij hokjes te denken. Want erover praten zorgt voor meer acceptatie.

Wat is een beter moment om Het Gendergesprek te verspreiden, dan deze Pride Amsterdam? Daarom komen we in actie. Juist nu.

Actie 1: De Pride Walk (30 juli, 10.30-13:00u)

Op zaterdag 30 juli zal de Pride Walk weer plaatsvinden, de jaarlijkse demonstratie voor gelijke rechten voor de wereldwijde regenboogcommunity. Wij demonstreren mee en delen een flyer over Het Gendergesprek uit. Doe je mee?

Verzamelen: 10.30u bij Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond (Nes 45, 1012KD). Om 11:00 begint de demonstratie op De Dam, waarna we met zijn allen naar het Vondelpark lopen.

Actie 2: Canal Parade (6 augustus, vanaf 14:00)

De wereldberoemde botenparade keert terug op zaterdag 6 augustus. Wij lopen tussen het publiek met posters van Het Gendergesprek en delen een flyer uit. De bedenker van Het Gendergesprek, Marein Zwama, is ook van de partij. Zien we je daar?

Verzamelen: 14:00 tegenover het Spinozamonument, voor restaurant Amstel Hoeck (Amstel 1, 1011PN). Daarna kijken we waar en hoe lang we flyeren.

Ja, ik wil met jullie mee met de Pride!

Nodig ook anderen uit om mee te lopen!

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.