Direct naar de inhoud
Word lid

Tentoonstelling Tegenpolen

Type content: Nieuws Categorieën: Activiteiten Polarisatie en verbinding Gepubliceerd op:

In samenwerking met Slot Loevestein brengt het Humanistisch Verbond de tentoonstelling Tegenpolen: een zintuigelijke en verdiepende ervaring van polarisatie door de eeuwen heen.

Over Tegenpolen

In een wereld vol verschillen, lijkt polarisatie onvermijdelijk. Mensen zijn het niet altijd met elkaar eens. Daar is niks mis mee. Maar als het wij-zij denken vijandig wordt, is dat niet zonder risico. Dit fenomeen is niet nieuw. In de zeventiende eeuw staan twee groepen als tegenpolen lijnrecht tegenover elkaar. Hun meningsverschil over politiek en religie wordt bijna een burgeroorlog. Mensen zien elkaar niet meer als medemens, maar als vijand. De gevolgen van deze polarisatie hebben invloed op vele levens.

In hoeverre is Nederland vandaag de dag eigenlijk gepolariseerd? En wat kunnen we van de vroegere polarisatie leren in onze tijd? Ontdek in de tentoonstelling Tegenpolen wat jouw eigen rol in polarisatie is én hoe je polarisatie kunt doorbreken.

Kom je ook?

De tentoonstelling loopt vanaf 28 maart 2024 tot en met 2 maart 2025 in Slot Loevestein (Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen). Voor meer informatie en tickets zie slotloevestein.nl/tegenpolen.

Ticketprijzen ter plaatse:

Volwassenen vanaf 13 jaar: €16,50
Kinderen 4 t/m 12 jaar: €11,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis

* Via onze nieuwsbrief krijg je een speciale kortingsbon voor de tentoonstelling. Bij inlevering van de bon bij de receptie van Loevestein krijg je 20% korting op je entreekaartje. Geldig voor maximaal 4 personen en geldig tot en met 2 maart 2025. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan nu in!

Waarom werkt het Humanistisch Verbond mee aan deze tentoonstelling?

Tegenpolen, een tentoonstelling over de historie én het heden van polarisatie, maakt deel uit van ons programma Polarisatie en verbinding.

Meningen lijken soms muurvast te zitten. De keuze is voor of tegen. Wij versus zij. We willen de stroom van vijandig wij-zij denken doorbreken. Door de mens achter de mening te blijven zien. Je hoeft het niet met de ander eens te zijn. Maar je hoeft de ander ook niet af te schrijven op basis van een mening. Want een mens is véél meer dan dat.

Ooit een mening de hand geschud of een standpunt recht in de ogen gekeken? Verwar de ander niet met z’n mening.

We nodigen je uit om verder te kijken dan een botsende mening. Met Tegenpolen nemen we de gevaren van polarisatie onder de loep en bieden we handvatten om hiermee om te gaan.

Vrij denken, samen leven. Sinds 1976

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

Deel deze pagina

A list of posts